Filosofie Probeert De Werkelijkheid Te Ontdekken

Laitman_2009-08_2618Als je aan mensen vraagt om de essentie van de materie, de spiritualiteit en de ziel te beschrijven, zul je duizenden verschillende meningen geven. Geen van deze meningen, zal definitief zijn of worden gewogen. Dit is omdat als we over werkelijkheid spreken die voor ons verborgen is. De mensheid probeert telkens deze werkelijkheid te vinden, maar niemand heeft het vermogen om iets duidelijk, precies en praktisch aan te wijzen.

Deze zoektocht kan niet verricht worden via de klassieke wetenschap, aangezien we de verborgen werkelijkheid niet waarnemen met onze huidige gevoels. Het kan ook niet verricht worden door middel van religie, aangezien het niet eens erop gericht is om het verborgene te onthullen. Filosofie, echter, wenst af te leiden wat boven onze natuur ligt, door middel van het menselijke intellect. Dit is onmogelijk, maar de filosofen rekenen op de vermogens van het verstand, om te verwerven wat er boven ligt.

Filosofie bestaat uit de pogingen van mensen die de spirituele wereld wensen te onthullen, zonder zichzelf te veranderen. Dit is tevens onmogelijk aangezien de werkelijkheid onthuld wordt door onze verlangens en onze zintuigen. Als dat wat we onthullen gemeten en bevestigd kan worden, en deze kennis aan anderen overgedragen kan worden, is dit wetenschap.

Als iemand de verborgen wereld niet kan voelen, blijft men gissen, en zal dit eerder fantasie dan wetenschap blijven. Het is niet erg om te dromen, maar probeer het niet te verkopen als de waarheid. Om deze reden hebben de mensen respect verloren voor het woord `filosofie` aangezien het over een verwarrende “non-realiteit” spreekt.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed