Een Volledige Breuk Met Het Verleden Geeft Ons Een Nieuwe Start

Is Pride a Form of EgoismEen vraag die ik heb gekregen: Op dit moment besta ik aan de negatieve kant van de weegschaal, ik ben volkomen tegenovergesteld aan schenking. Betekent het dus dat ik eerst langs het nulpunt moet, om naar de andere kant van de weegschaal te komen?

Mijn Antwoord: Dat klopt. Op een gegeven punt op het pad, moeten we een “restrictie” maken wat betreft onze verlangens – Tzimtzum Aleph, waarbij we tijdelijk stoppen het verlangen om te genieten te gebruiken. Later zullen we ons in de tegenovergestelde richting wenden door een vector van schenking er aan vast te maken.

Laten we bijvoorbeeld aannemen dat ik een beetje aan ben gekomen en nu besef dat ik weer in vorm moet komen. Dus ik vast voor één hele dag en daarna ben ik in staat om mezelf te beperken tot een volkomen ander eetpatroon. Mezelf beperken is moeilijk, maar als ik helemaal ‘cold turkey’ ga, wordt het mogelijk om er terug naar te gaan op een hele andere manier.

Hetzelfde geldt voor het spirituele proces: om te stijgen naar een nieuwe gradatie, moet ik me eerst helemaal losmaken van mijn huidige toestand. Beperking moet altijd eerst komen, waarbij het gevolgd wordt door reevaluatie. Dit is hoe je succes zal boeken. Een complete breuk elimineert de behoefte om jezelf te onderdrukken, in plaats hiervan kun je een nieuw leven beginnen.

Dit is het proces waarbij een nieuwe staat geboren wordt tussen de spirituele gradaties, en we moeten van dit voorbeeld leren.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed