Een Spirituele Röntgen Scan Van Jezelf

true6We moeten elk woord van Het Boek van Zohar op zijn spirituele manier waarnemen, omdat het over onze innerlijke verlangens, krachten en eigenschappen spreekt. We moeten er verband tussen proberen te vinden. Waar zijn mijn innerlijke eigenschappen die De Zohar dieren, vissen, de mens, de ark en de wateren van het vloed noemt?

Ik begin mezelf te ontdekken. Ik wil mezelf van binnenuit zien, net alsof ik een röntgen scan aan het bekijken ben, omdat al deze zaken binnen in mezelf plaats vinden. Er bestaat niets anders dan ik.

De Zohar spreekt alleen over materie (verlangens) en de vorm van deze materie – wat voor een “soort” verlangen het is. Maar al deze verlangens zijn gericht op “omwille van mezelf” en dit is waarom ik een waarneming heb genoemd “deze wereld”.

Als ik echter hun intentie zou veranderen naar “omwille van de ander” (mijn naaste of de Schepper), dan zou ik de “andere” wereld beginnen te waarnemen, er door in plaats van “deze wereld”. De woorden van Het Boek van Zohar hebben nergens anders betrekking op dan mijn eigenschappen.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed