Een Menselijk Hoofd Moet Hoger Zijn Dan Het Lichaam

titles.jpgWe hebben genoeg werk gedaan door de geschiedenis heen, om het kwaad te onthullen; nu is het de beste tijd om het medicijn te onthullen, welke de grootsheid van vereniging is en ons verheffen boven de materiële wereld.
Maar om dit te doen, moeten we ons realiseren dat er niets hoger is dan onze spirituele doel en onze hele voormalige ontwikkeling was precies hierop gericht.

Alle problemen in ons leven komt van de Schepper om ons aan te sporen uit onze dierlijke staat te komen. In deze wereld zijn we niet anders dan dieren, welke de hoofd op het zelfde niveau is als het lichaam. Waar denkt mijn hoofd over? Ik denk alleen maar aan het lichaam en daarom zijn het hoofd en de lichaam om hetzelfde niveau. Dus, zijn wij menselijk of dierlijk die rechtop lopen? Door het maken van een onderscheiding hierbij komen we dichter bij het doel, omdat we dan een groter begrip hebben van wat wij missen.

“Er is niemand anders naast Hem” en we moeten Hem rechtvaardigen omdat alles wat er gebeurt, is er om ons voorruit te helpen naar het doel. Wat belangrijk voor ons is om menselijk te worden in plaats van dierlijk te blijven. Dit kan alleen gebeuren als we ons hoofd hoger plaatsen en om dit te doen hebben we de kracht van de Schepper nodig die zeggenschap heeft over onze natuur. Anders zullen we in onze egoïsme blijven.

Dit is de reden waarom de schepper ons problemen stuurt zodat we verlangen om uit het kwaad te komen! Hij duwt ons, Hij help ons te stijgen! We zouden anders nooit verlangen om menselijk te worden – perfect en eeuwige wezens. We zouden simpelweg doorgaan in vervulling van zelf-liefde alleen maar om op de één of andere manier de 70-tig jaar die aan ons is toegewezen door te komen volgens het principe ” laten we vandaag drinken en vrolijk zijn, want morgen gaan we dood”.

In plaats daarvan krijgen we niet de kans te rusten en er worden constant problemen gestuurd, welke ons aan het denken zetten hoe om te gaan met hopeloosheid. Op dit punt wordt de wetenschap van Kabbalah onthuld en het legt uit dat we beschikken over alle middelen (de groep, de leraar en de boeken) om vooruit te gaan. Wees geen fatalist, streef naar verbetering en je zal stijgen naar een prachtige staat.

In wezen is dit een erg makkelijke taak. De enige reden waarom dit zo moeilijk voor ons is, is dat we niet ons hoofd willen verheffen van onze voedende rek. We zijn bang om er weg van te scheuren, bang om weg te scheuren van onze magen. Echter, vandaag de dag worden we gedwongen om dit te doen door de globale crisis die ons treft. De manier waarop mensen denken is aan het veranderen, alhoewel het tijd nodig heeft om zo een grote massa mensen te bewegen.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed