De Zohar Verwelkomt Je In De Wereld Van Verlangens

discoverAls we De Zohar lezen, moeten we ons best doen om weg te breken uit alle aardse beelden die in onze verbeelding op kunnen komen. We moeten de verleiding weerstaan om concepten te materialiseren, en alleen aan het geschapen ding – het verlangen, waarin er alleen twee handelende krachten zijn: ontvangst en schenking, die in veel verschillende variaties komen. Dit algemene verlangen is verdeeld in veel individuele verlangens omdat het door het Licht beïnvloed wordt, en deze invloed brengt teweeg het verschijnenen van verchillende eigenschappen, die naar schenking of ontvangst neigen, in veel verschillende gradaties. Verschillende verlangens zetten verschillende verbindingen tussen elkaar in, zoals weerstand, samensmelting, of conflict met elkaar. Toch spreken we altijd over ons één verlangen – de enige materie van de schepping, het enige ding geschapen door de Schepper. Het Licht beïnvloedt het verlangen, en afhankelijk van de dikte (Aviut) van het verlangen, begrijpt het de invloed van het Licht anders en past het zich aan aan het Licht.

De Zohar vertelt ons precies over de invloed van het Licht op het verlangen, ook al noemt het meestal niet het Licht als de oorspronkelijke oorzaak en spreekt het alleen maar over wat er in het verlangen gebeurt. Het is hetzelfde als hoe we in onze wereld handelingen of gevolgen van de invloed van het Licht zien, en we alles “wat er plaats vindt” behandelen, zonder de oorspronkelijke oorzaak van de handelingen erbij te betrekken.

Veel handelingen vinden plaats onder de invloed van het Licht in het verlangen. Echter is er een klein deel  handelingen die van het verlangen zelf afkomstig is; dit wordt genoemd de vrijheid van de wil. We zijn in staat om dit vrije verlangen te onderscheiden, uit alle handelingen, en als we het op een juiste manier richten, zal het “de mens” genoemd worden.

Daarom spreken we alleen over de gradaties van eigenschappen binnen het verlangen in. Er zijn geen beelden uit de verbeelding.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed