De Spirituele Wereld Wordt Gevoeld Door De Verlangens Van Anderen

everythinginsideWanneer je de verlangens van anderen dichter naar je toetrekt, vervul je hiermee de noodzakelijke voorwaarde voor het voelen van de spirituele wereld, “Heb uw naaste lief als uzelf”. Door de verlangens van anderen te mengen in jouw eigen verlangens, zal je de bovenwereld voelen door hen. Dus wat moet je doen om hun verlangens dichter bij jezelf te brengen? Je moet proberen om de correlatie tussen jou en anderen op de volgende manier te zien.

Wat voor jou lijkt als een andere persoon, “uw naaste”, is in feite jouw eigen verlangen. Het bevindt zich buiten jou om je een mogelijkheid te geven om het te accepteren als gecorrigeerd. Er zijn egoïstische verlangens in je die je niet kunt corrigeren; je kan ze alleen “bevriezen” en er bovenuit stijgen. Hiernaast is er ook een “vreemd” verlangen te genieten dat zich buiten je bevindt; maar het lijkt alleen maar vreemd omdat het gecorrigeerd is in relatie met jou en het heeft de vorm van geven!

Er is een groot gemeenschappelijke Kli of verlangen welke volledig is gericht op geven. Dan ben jij er, de ontvanger, met alleen je eigen zwarte doos. Wil je de ware werkelijkheid zien? Ga je gang, het is binnen de gemeenschappelijk Kli! Het is hier! Het enige wat je hoeft te doen is er binnen stappen, er deel van uitmaken en het te voelen! Het is boven en buiten alle beperkingen; het is absolute goed en doet alleen maar goed! Het heeft geen leven en dood, alleen maar oneindige vervulling.

De verlangens van andere mensen zijn al gecorrigeerd. Zij zijn al binnen in Malchut, de oneindige wereld, die alles omvat. Echter je moet ze verwerven en dat kan je alleen geleidelijk aan doen, stap voor stap. Je komt daar beetje bij beetje in totdat je alles omvat. Op deze pad ga je door 5 werelden en 125 niveaus, geleidelijk aan verwerf je dit grote verlangen.

Je verwerf echter datgene dat al is gecorrigeerd! Je moet alleen weten hoe je dit moet ontvangen door je houding hierbij te corrigeren, door connectie op de juiste manier. Dit is de betekenis van Malchut in de oneindige wereld.

Kabbalisten schrijven dat “uw naaste” je spirituele Kli is, welke al gecorrigeerd is en zich buiten jou bevindt, in andere mensen. Je hoeft het alleen maar deel van jou te maken, een connectie hiermee maken en het correct te benaderen. Je moet een beperking (Tzimtzum Alef) op je egoïsme leggen om er zeker van te zijn dat je niet meer eist dan je dierlijk lichaam nodig heeft. Al het andere is dan je Kli en je kan het nemen!

Dit verlangen dat zich buiten jou bevindt is je ziel, terwijl de “jou” van vandaag, een verdwijnende illusie is.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed