De Spirituele Wereld Is Echt En Geen Fantasie!

Man, Woman and Divinity Between ThemEen vraag die ik heb gekregen: Is het goed of slecht om je fantasie te gebruiken bij het innerlijke werk?

Mijn Antwoord: Als je alleen de boeken van Baal HaSulam studeert en je je best doet om je vroegere vooroordelen en stereotyperingen achter te laten, zul je geleidelijk “genezen” worden van al je fantasieën. Onze taak in Kabbalah is om een nieuwe werkelijkheid te beginnen te voelen, wat dus geen fantasie is! Je moet een nieuwe wereld beginnen te voelen, die gelijk is aan hoe je deze wereld voelt, maar je moet het niet verzinnen!

Op dit moment voel de de spirituele wereld niet. Ook al vertellen mensen je erover, je kunt het niet onderscheiden. Desondanks wil je het voelen en streef je ernaar door middel van het verrichten van verschillende handelingen en oefeningen om het te voelen. Naar aanleiding van de inspanningen die je levert en je oefeningen, zul je uiteindelijk de spiritualiteit beginnen te voelen, ook al heb je in de eerste instantie geen vermogens om het te doen.

Hetzelfde gebeurt altijd met alles wat we in deze wereld doen. Als we ons echt ergens mee bezig gaan houden, beginnen we het te voelen en te begrijpen. Waar komt dit gevoel en begrip vandaan? Het komt uit het algemene systeem waar we onderdeel van zijn, waar elk van ons met iedereen anders verbonden is. We vergeten simpelweg dat we binnen dit systeem in zitten. Als ik bijvoorbeeld niets van planten weet of begrijp, maar het tuinieren begin te bestuderen en voor bloemen begin te zorgen, zal ik ze geleidelijk beginnen te voelen, er indrukken van beginnen te ontvangen, en zal ik er een verbinding mee krijgen.

Waar komt deze verbinding vandaan? Uit onze verbinding met alle onderdelen van de werkelijkheid, die al bestaat. Als we nou verschillende oefeningen uitvoeren, wakkeren we alleen maar de verbinding aan, die er al is, maar we scheppen niets neuws. We onderscheiden alleen dit systeem door onze inspanningen en verlangens.

Hetzelfde gebeurt met de spirituele wereld! We bevinden ons reeds in de Wereld van Oneindigheid, maar we onthullen dit systeem door middel van de inspanningen die we maken, door het bestuderen van de Hoogste Wereld en door het samen met anderen te proberen te openbaren. We onthullen alleen maar iets wat er al is! Er is dus niets in de wereld wat we aan kunnen wijzen en vragen: “Waar komt dit nu vandaan?” Niets is fantasie! Alles wat we moeten doen is oefenen om onze gevoeligheid aan te wakkeren voor iets wat al bestaat.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed