De Openbaring Van Het Boek Van Zohar Hangt Af Van Jouw Inspanningen Om Het Te Voelen

A Reshimo Is One's Complete Future StateAls ik het Boek van Zohar lees, wil ik dat het me verandert: om mij te doen stijgen, dalen, door indrukken en gevoelens mee te nemen. Ik wil de woorden niet alleen horen, maar ik wil de gevoels veranderingen in mezelf voelen. Dit gebeurt niet onmiddellijk. Het is net een baby die niets ziet of hoort tijdens de eerste paar dagen van zijn leven, en dan begint hij te horen en te zien, maar hij begrijpt niets nog. Nadat hij actief over de wereld begint te leren – kan niets hem stoppen! Hij grijpt alles, hij klimt overal op, hij zit overal aan en hij moet overal over leren! Dit is wat we moeten doen – van dit voorbeeld leren!

Dit is uiteindelijk hoe we geleidelijk in de spirituele wereld geboren worden. We moeten van het voorbeeld van de baby leren – eindeloos er naar streven om de spirituele wereld te voelen.

De spirituele wereld is de vereniging van alle individuele strevens naar de Schepper in één heel verlangen. Het is binnen dit verlangen in, dat we de Schepper zullen voelen. Als we het Boek van Zohar lezen, moeten we op zoek gaan naar de gevoelens die het binnen ons in beschrijft: “Wat is Atik, Arich Anpin, wat betekent dat om te stijgen, om te dalen, hoe voeg ik me bij de AHP van het Hoogste Niveau, hoe doet het me stijgen?” Door dit te doen, zal het net een baby zijn die groeit en ontwikkelt!

Dit is waarom er geschreven staat: “Ik heb gewerkt en ik heb gevonden”. Het ligt aan ons om de inspanning te leveren en om de openbaring te willen. We moeten er naar streven om de kracht van schenking en vereniging te bereiken, en dan zullen we het vinden!

Sommige mensen vinden het moeilijk om te voelen, terwijl het anderen makkelijker af gaat. Als we echter het Boek van Zohar in de groep bestuderen, wordt alles over de gemmidelde genomen. Als we allen dit wensen te bereiken, als elke persoon ernaar streeft volgens zijn eigen capaciteiten, dan zal dit gebeuren. Het zal simpelweg iedereen overkomen die in de klas zit, of de les via het internet of de tv kijkt.

We moeten alleen een voortdurende inspanning leveren om deze gevoelens in ons op te zoeken. Dan zullen we ze geleidelijk binnen ons in gaan voelen en overeenstemming vinden met elk woord dat in het boek staat. Wat er toe doet is niet of goed of slecht begrijpt wat er in het boek geschreven staat, maar de inspanning om de innerlijke gevoelens en reacties aan te wakkeren ten aanzien van de woorden in het Boek van Zohar.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed