De Marathon Van De Wereld Heeft Al Veel Te Lang Geduurd

insideIn de komende jaren zal de wereld naar zo een bedenkelijke staat afglijden dat de mensen zullen begrijpen dat ze ook op een heel andere manier kunnen leven. Dit zal niet plaatsvinden door moeilijke materiële omstandigheden maar door een brandend leeg gevoel, diep in de harten van de mensen.

Maar ondertussen wordt de wereld geregeerd door geld en niets dan geld. Echter dit zal spoedig over zijn en de mensen zullen voelen dat het hun geen voldoening meer geeft. Ze zullen zich steeds slechter gaan voelen ondanks alle comfort en genot in hun leven.

Ze voelen zich nu al slecht maar hebben nog steeds enige “speelruimte” hun ogen sluitend voor wat echt belangrijk is, tijdelijke doelen najagend, die ze combineren in verschillende vormen van genot zoals geld, macht en roem. Zo niet wat zou de mensheid anders moeten doen in het leven?

We kijken naar elkaar en onbewust doen we allemaal hetzelfde als anderen. Als ik vergelijkbaar ben met de anderen om mij heen dan voel ik me goed. Dit is waarom een persoon een doel kiest dat algemeen geaccepteerd word door de maatschappij, en het najaagt om het gevoel van leegte te verbergen.

De lichaamskracht van zelfbescherming dwingt het om een doel te zoeken dat hem eindeloos bezig houdt, zodat hij weet waarvoor hij leeft. Op die manier blijft het verstand bezig met iets. Anders blijft hij achter zonder een gevoel van geborgenheid net als een kind dat z in de steek gelaten is. En als dat gebeurt zou een persoon bang en geïntimideerd zijn door de eeuwige vragen: waarom besta ik en wat gaat er gebeuren met mijn leven?

Echter vroeg of laat zal in een persoon een extra verlangen ontstaan en zal hij niet meer in staat zijn om over lichamelijke dingen na te denken vanaf dat het licht wordt tot het donker is. Hij begrijpt plotseling dat deze marathon met opzet voor hem is ingesteld om hem af te leiden van het belangrijkste in het leven.

Voor een tijdje was hij in staat om zijn ogen gesloten te houden en mee te lopen met anderen, maar nu heeft hij niet meer de energie om het bij te benen. Iedereen gaat door met het marathonlopen maar hij stapt van de baan en voelt zich er niet meer door aangetrokken, ziet er het nut niet meer van in.

Zijn verlangen is zo diep geworden dat het niet meer door aardse verlangens vervuld kan worden.

  1. Lichamelijk verlangen: seks, voedsel, onderdak en familie.
  2. Sociaal verlangen: welvaart, macht, roem en kennis.

En dus begint een persoon te zoeken naar een hoger doel.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed