De Granaatappel Is Een Symbool Van De Verlangens Van De Ziel

Building the Third TempleEen vraag die ik heb ontvangen: U zei tijdens een lezing, dat de ziel van de mensheid uit 613 egoïstische verlangens bestaat en dat iemand deze corrigeren moet naar altruïstische verlangens door het Licht aan te trekken tijdens de Kabbalah studies. Dit betekent dus dat we tot de kwaliteit van “heb je naaste lief zoals jezelf” moeten komen.

Deze correctie van de 613 verlangens noemt men de waarneming van de 613 geboden. U heeftt ook gezegd dat de granaatappel uit 613 zaden bestaat zoals de ziel op precies dezelfde wijze bestaat uit 613 verlangens. Maar wie heeft dit gecontroleerd?

Mijn Antwoord: U heeft het correct weergegeven. Er is een artikel over de granaatappel geschreven die een project heeft nagecalculeerd, waar onderzoekers een hoeveelheid granaatappels uit verschillende landen namen en hun zaden telden. Iedere granaatappel had een verschillende hoeveelheid aan zaden, sommige minder dan 613 en sommige meer, maar het gemiddelde aantal zaden was 613.

Verwante Materialen (Engelstalig):
Laitman.com Post: Faith Above Reason Is Bestowal Above Reception
Laitman.com Post: Discover The Correct Desires Within You, And You Will See Where You Really Are
Baal HaSulam Letter: “Igrot (Letters) P. 63″
Shamati #13: “A Pomegranate”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed