De Afwezigheid Van Het Verlangen Uit Zich In Afwezigheid Van Voldoening

Laitman_2009-11_8715De Kli (vat) is een vorm bedrukt door het Licht in verlangen. Het is de poging van het vat om een speciale staat te bereiken om vervulling te krijgen. Als ik op zoek ben naar een specifieke vorm van voldoening, betekent dit dat mijn verlangen deze “vorm” al heeft aangeleerd en al bezit wat ik verlang.

Het Licht is al aanwezig in mij, maar het bestaat in mij in de vorm van een informatief aantekening (Reshimo) in de vorm van leegte, een holle figuur. Ik voel het niet als vervulling en ook voel ik geen plezier.

In spiritualiteit staan deze staten naast elkaar. Hetzelfde geldt voor de materiële wereld: wanneer ik iets wil, en ik kan het zien en voelen, wat moet ik dan nog meer doen om het te krijgen? Ik zal een inspanning moeten doen!

Met andere woorden, ik moet een nieuwe draai toevoegen aan mijn al bestaande verlangens zodat het mogelijk wordt om het “Grote Licht” te onthullen, welke we vervulling in het kleine Licht, genaamd Reshimo” noemen. De grootte van het licht hangt af van de grootte van het verlangen.

Ik voel een tekortkoming in vervulling omdat het Licht al bestaat en het schijnt op mij van een afstand, het maakt mijn Reshimo wakker en dwingt mij erna toe te streven. Het verschil tussen Reshimo en vervulling hangt alleen maar af van mijn verlangen, sinds het Licht eeuwig is en voor altijd. Reshimo is het Licht in mij die nog niet tot uiting is gekomen in mijn verlangen.

Ik moet mijn inspanning versnellen om de intensiteit van mijn verlangen te verhogen om de vervulling te onthullen die al in mij bestaat. Door de lage intensiteit van mijn verlangen, voel ik ze als Reshimo, als een gebrek aan vervulling.

Ik besta in een eeuwige oceaan, constant en eindeloos Licht, maar ik kan het niet voelen omdat ik er geen contact mee heb, ook beschik ik niet over gelijkwaardige kwaliteiten in deze. Als zelfs maar het kleinste verlangen naar het Licht toe in mij op komt, dan zal ik het Licht beginnen te voelen.

Aan de ene kant, zullen de geringste gevoelens bevestigen dat het Licht bestaat, aan de andere kant, vindt ik het jammer dat ik het Licht in zijn volledige capaciteit niet kan voelen. De spijt dat ik voel als gevolg van het niet voelen van het Licht op haar uiteindelijke niveau heet “Hissaron” (een gebrek aan vervulling) en duwt me om harder te proberen om het Licht te bereiken.

Wanneer ik mijn niveau van inspanning ga vergroten, zal het Licht dat ik voelde in mijn zwakke verlangen; Reshimo, in vervulling veranderen. Het Licht is onveranderlijk, maar als mijn verlangen groeit, wat ik dan verlang wordt werkelijkheid.

Ik ben altijd in een oceaan van Licht en het hele verschil is of ik mijzelf hieraan kan blootstellen op een kleiner of grotere schaal.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed