Al Het Nieuwe Moet Uit Niets Beginnen

worthyOm van ene naar de andere vorm te gaan, moet men eerst volledig ermee ophouden om oude verlangens te gebruiken. En alleen daarna kan men beslissen om ze op een nieuwe manier te gebruiken. Rabash geeft het voorbeeld van een alcoholist die eerst het drinken in zijn geheel moet opgeven, en alleen later in staat zal zijn om een nieuwe norm voor zichzelf te stellen.

In spiritualiteit, wordt elk niveau opnieuw gebouwd, uit het niets. Rabbi Shimon, de schrijver van Het Boek van Zohar, verviel in de staat van “Shimon, de handelaar van de markt” voordat hij naar het hoogste niveau van de uiteindelijke, gecorrigeerde toestand steeg. Er is een wet die zegt: “De hoogte van iemands stijging, hangt af van de diepte van zijn val”. En we zullen nooit succes verkrijgen, tenzij we deze houding ten aanzien van de spiritualiteit aanvaarden.

Daarom kan men niet alle bagage uit het verleden met zich mee dragen. We moeten altijd alles volledig wissen en daarna een nieuwe houding uit het niets opbouwen. Als we wat dan ook uit het verleden behouden, zal het niet nieuw zijn, en zullen we falen.

In onze wereld is dit niet duidelijk en daarom lijkt het alsof het mogelijk om iets nieuws uit het oude fundament op te bouwen. Echter, is dezelfde wet van toepassing in onze fysieke materie, en we falen nog steeds, maar we weten niet waarom. Dit komt doordat alles uit het niveau nul moet beginnen, vanuit een nieuwe houding. Er moet een volledige breuk komen met wat er vroeger kwam. Als we dit principe in spiritualiteit ons niet eigen maken, zal de tijd weg tikken zonder enig doel.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: