Wie Ben Je: De Rijder Of De Ezel?

bornHet verlangen (Homer) is net als een ezel (Hamor) dat onder controle gehouden worden door zijn rijder (de intentie). In het verleden werden ezels gebruikt om wielen voort te trekken. Een zak granen zou aan de neus van de ezel handen, en de ezel zou het graap opeten, terwijl hij in het rond liep en de wielen ronddraaide.

Als de ezel geen eten kreeg, maakte hij geen enkele stap. Op de vergelijkbare manier, is onze egoïstische materie net als een ezel: het kan niet werken tenzij het beloning krijgt!

De intentie die onze “ezel” onder controle heeft, wordt genoemd de “man”. Dit is de ezel rijder, die bepaalt waar het dier heen zal gaan.

Het verlangen begrijpt de intenties niet, en dit stelt ons in staat om het onder controle te hebben. Laat je verlangen genieten, voeg er alleen een intientie aan. Dit is waarom er geschreven staat, dat des te hoger een persoon is, des te groter zijn egoïstisch verlangen. Echter hij weet hoe hij zijn egoïstische verlangen moet laten genieten, zodat hij het tam kan maken en het kan berijden in de richting van het juiste doel.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: