Wetenschap Geregeerd Door Het Egoïsme Wordt Een Kwaad Instrument

lawsIn het Nieuws (van PLOS ONE):Hoeveel wetenschappers verzinnen en vervalsen onderzoeken?” – Een populaire kijk hier op, die gepromoot wordt door de media en veel wetenschappers, ziet fraudeurs als slechts “een aantal slechte appels”. Dit zuivere beeld van wetenschap wordt gebaseerd op de theorie dat de wetenschappelijke gemeenschap geleid wordt door normen waaronder disinteresse en georganiseerd scepsis, die niet samen gaan met wanpraktijken. Het toenemend bewijs, suggereert echter dat de bekende fraudeurs, slechts het “puntje van de ijsberg” zijn, en dat veel gevallen nooit ontdekt worden… wanpraktijken werden vaker gemeld door medische/farmaceutische onderzoekers dan anderen.

… het is waarschijnlijk dat in het algemeen 2% wetenschappers toegeeft dat ze minstens een keer gefraudeerd hebben met een onderzoek, en 34% geeft ander soort dubieuze onderzoekspraktijken toe. Echter het werkelijke aantal wanpraktijken zou hoger dan dit kunnen zijn.

Mijn Commentaar: Egoïsme gecombineerd met wetenschap maakt van wetenschap een kwaad instrument! Dit is waarom de grote wetenschappers uit het verleden, Plato en Aristoteles, tegen het verspreiden van wetenschap waren aan het grote publiek en alleen de “egoïstisch gecorrigeerde” studenten accepteerden (zie Baal HaSulam’s “Inleiding tot het Boek de Boom des Levens“.

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: Scientists Have Turned Everything Upside Down (Again)
Laitman.com Post: Staying On Our Current Path Will Only Cause More Suffering
Article: “Kabbalah as Compared with Other Sciences”
Article: “Foreword to the Book The Tree of Life”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed