Wat Is Het Hoogste Licht?

the-cycle-of-ascents-and-descentsEen vraag die ik heb ontvangen: Waar is bevindt het Hoogste Licht zich?

Mijn Antwoord: De Kli is gevuld met het Licht van Hassadim (liefde en genade), de kracht van het geven, die het Licht van Hochma (wijsheid) bevat. Het Hoogste Licht is het Licht van hochma gekleed in het Licht van Hassadim. Dit is het Licht dat altijd in werking is.

Wij draaien altijd naar Malchut in de wereld van oneindigheid, welke de enige bestaande wereld is. De inhoud van Malchut in oneindigheid is de wil om te ontvangen. Het schepsel verleent aan deze wens een intentie “omwillen van het geven”. Op dit punt kleedt Scheppers Hoogste Licht zich in het voornemen om te geven van de schepping.

Dat is hoe de liefde van de Schepper en de liefde van het schepsel samen worden onthuld in ons verlangen. Deze staat heet de Wereld van Oneindigheid. Deze staat bestaat al en we hoeven ons alleen maar in te spannen om het te onthullen! Dit kan niet individueel gedaan worden maar alleen door onze gezamenlijke inspanning, door het verenigen van alle spirituele vonken (punten in het hart).

Onze gezamenlijke inspanning wekt het Licht dat de Wereld van Oneindigheid vult en trekt het naar ons in de vorm van het Omringend Licht, dat van verre op ons schijnt. Het Omringend Licht op zijn beurt, maakt ons gelijk aan Malchut in de Wereld van Oneindigheid.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed