Vorderen Langs Het Pad Van De Aarde

why-didnt-the-monkeys-come-down-from-the-treesDe wereld moet balans bereiken, alleen dan zal het rustig worden. Door onze lange geschiedenis heen, werden we gedwongen om ons te ontwikkelen, wegens ons toenemende egoïsme. Zijn groei zorgde voor ontevredenheid tot aan het lijden toe.

Maar door het bereiken van het laatste stadium van deze ontwikkeling, zijn we tot het besef gekomen dat we onderling verbonden en afhankelijk zijn. Ons verdere bestaan is afhankelijk van onze wederzijds gunstig co-bestaan, anders zal ons leven gelijk zijn aan het leven binnen in een haatvolle familie. En ondanks dit alles, zullen we uiteindelijk toch de toestand van goede relaties met elkaar moeten bereiken.

Kabbalah is specifiek bedoeld om ons te laten zien hoe we onze relaties kunnen veranderen van egoïstisch naar altruïstisch, niet gedwongen door tegenslagen en het lijden, maar vrijwillig, snel en makkelijk.

Daarom is er een pad van het lijden (egoïstisch) en het goede pad (altruïstisch). Echter is het meest waarschijnlijk dat we gedurende ons leven langs de beide paden zullen vorderen, wat het middelste pad genoemd wordt, het “pad van de Aarde”.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: Er is Een Kracht Waardoor Wij Blijven Vragen En Veranderen
Laitman.nl Artikel: Door De Laatste Keer Vallen In Het Zwarte Gat Van Het Egoïsme
Laitman.nl Artikel: Het Alledaagse Leven Geeft Ons Kansen Om Spiritueel Te Stijgen

Engelstalig:
Spiritual Search: Seventeenth Talk:”What Happens After the Final Correction?”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed