Spiritualiteit Kan Niet Door Het Verstand Verworven Worden

discoverDe Zohar: De Verlichting van het hoofd van het Partzuf Atik van de Wereld van Atzilut, genoemd “het onbereikbare hoofd” is Oneindigheid. Het is de bron van de kleine en grote staten van de drie hoofden (systemen van bestuur) van Arich Anpin genoemd Keter, Mocha de-Ovira (het hersenmembraan) en Mocha Stima (de verborgen geest), wat de Yud Hey Vav van Zeir Anpin zelf is.

Het Boek van Zohar bestaat uit verschillende delen. Sommige van deze gebruiken droge taal van Kabbalah, terwijl andere levendiger, meer vertellende taal van de Bijbel of legendes nuttigen. Echter moeten we geen aandacht schenken aan de woorden zelf. Het kan me niet schelen welke woorden ik hoor, alle Kabbalisten nuttigden woorden van deze wereld, maar wat belangrijk voor ons is, is om een innerlijk antwoord te krijgen, een bepaald gevoel in plaats van de woorden. Het woord zelf is niet verbonden aan dat gevoel.

Baal HaSulam schrijft in punt 155 van de “Introductie tot Talmud Eser Sefirot” dat we het Omringende Licht aantrekken do0r een groot verlangen en streven om dat wat we bestuderen te begrijpen, waar hij met “begrip”, geïnspireerd zijn bedoelt, een indruk ontvangen en zich ergens mee verbinden. Er staat geschreven “En Adam kende Hava”, wat betekent dat zij een innerlijke verbinding kregen. Kennis spelt hier geen rol; alleen het verlangen.

In plaats van het horen van de woorden, moeten we wensen te weten wat er binnen ons gebeurt. Dan zullen we ons op het belangrijkste richten. De spirituele wereld kan niet via het verstand verworven worden. Je hebt nieuwe vaten an waarneming nodig, nieuwe gevoelens (Kelim) die via onze aspiraties ontwikkelen. Jouw aspiraties is dat wat het Licht dat Hervormt aantrekt, ofwel het Omringende Licht.

De droge woorden geschreven in De Zohar, die de taal van Kabbalah gebruiken, kunnen ons niet inspireren en kunnen ons een droog gevoel geven; maar ondanks deze droge woorden, proberen we nog steeds het gevoel en het beeld te vinden dat voor ons moeten verschijnen, dan zijn de dingen geschreven in de taal van Kabbalah gunstiger voor ons, dan de teksten die geschreven zijn in de taal van de Bijbel of legendes. Om deze reden, ook al is de taal van Kabbalah droog, is het de taal die het grootste verlangen in de persoon die vooruit wenst te komen, aanwakkert.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed