Sociale Ongelijkheid – De Winst Najagen, Tot Aan De Ondergang

laitman_2009-03-18_8399_wIn het Nieuws (van Nature): Waarom ongelijkheid fataal is”- In hun nieuw boek ‘The Split Level”, epidomiologen Richard Wilkinson en Kate Pickett, verlengen dit idee met een ver rijkende analyse van de sociale gevolgen van de inkomensongelijkheid. Door gebruik te maken van de statistieken van voorname onafhankelijke bronnen, vergelijken ze index cijfers van gezondheids- en sociale ontwikkeling in de 23 van des werelds rijkste landen en tussen de individuele Amerikaanse staten. Hun verbluffende conclusie is dat de maatschappijen die het best doen voor hun burgers degene zijn met de kleinste inkomsten verschillen.

Veel maatstaven voor de kwaliteit van het leven, waar onder levensduurverwachting, zijn verbonden met de graad van economische gelijkheid in elk land. Een scala aan problemen, zoals mentale stoornissen, zwaarlijvigheid, hart en vaatziekte, onbereidheid om zich bezig te houden met onderwijs, misbruik van illegale en legale drugs, tiener zwangerschap, gebrek aan sociale mobiliteit en verwaarlozing van kinderzorg, stijgen daar waar er sprake is van grotere ongelijkheid.

Mijn Commentaar: Alles in de Natuur is met elkaar verbonden en gericht op evenwicht en harmonie. Tegenwoordig, zoals we inzien, zijn we inderdaad een ‘klein dorpje” waarbij elk deel van de wereld, met de ander verbonden is. Het is vitaal dat we balans behouden. Het gebrek aan evenwicht, tussen ons, en in de maatschappij, veroorzaakt de crises.

Er is alleen maar één manier waarop we onszelf aan de crisis kunnen onttrekken, en de auteurs hebben het gevonden. Ze zijn tot de conclusie gekomen dat het egoïsme als een traditioneel drijfveer voor ontwikkeling, zichzelf heeft opgebruikt en vervangen moet worden. Hun voorstel is dat we moeten overstappen van het systeem van egoïstische consumptie naar een vriendelijke en verenigde samenleving: dat we overstappen van het najagen van winst, naar het najagen van voordelen voor ons iedereen.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: Hoe De Richting Van De Crisis Te Veranderen
Laitman.nl Artikel: Wat Is Balans In De Natuur?

Engelstalig:
Rabash Article: “The Importance of the Association”
Baal HaSulam Article: “Building the Future Society”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed