School Overwinning: Hoe Een Mens Te Helpen Vormen

study-kabbalah-and-spritual-worries-will-outweigh-your-current-onesEen vraag die ik gekregen heb: De schoolkinderen van vandaag de dag worden ook geleerd om te delen en bij te dragen, maar als ze eenmaal in de buitenwereld komen, komen ze onder de invloed van een ander soort normen en waarden. Wat moeten we toevoegen aan het bestaande onderwijs systeem, om een persoon te helpen vormen en niet een werknemer?

Mijn Antwoord: Een gewone moderne school kan geen mens opvoeden, noch hem de juiste houding ten aanzien van anderen meegeven. De enige manier om dit te doen, is met behulp van de juiste omgeving (maatschappij), die we eerst om de studenten heen moeten creëren.

Geen van de scholen die op het moment bestaan, stelt dit doel voor zichzelf. Kinderen in de hele wereld, worden geleerd om te slagen door formele toetsen te halen, door te winnen door elkaar te beconcurreren, en door over anderen heen te stappen. Hun kompas is erop ingesteld ze te laten slagen, om een beroep te leren om zo de grootste winst te behalen.

Vroeger werkte dit wel, ten tijde van een concurrentie maatschappij. Echter zitten we nu in een integrale maatschappij die volgens de volgende wet functioneert: “de sterkste overheerst andere niet; echter degene die met anderen samen is, wint (samen met iedereen)”. Daarom bestaat er een behoefte aan een ander soort mens; niet iedereens tegenstander, maar iedereens vriend.

Een dergelijke persoon vormen gaat tegen onze egoïstische aard in. Daarom is er een speciale methode nodig (de Wetenschap van Kabbalah) en het middel ervoor (de Corrigerende Kracht); Anders zullen de mensen wederom het idee van eenheid perverteren en het volgende gaan roepen: “Proletariërs van alle landen, verenig u!”; ze zullen opnieuw het socialisme of kibbutzim beginnen op te zetten. Ons egoïsme kan niets beters dan dat bedenken.

Daarom is de juiste onderwijs het nummer één probleem van een samenleving. Als dit niet opgelost wordt, zal de maatschappij niet in staat zijn om zichzelf te hervormen. Zulke hervorming kan alleen bereikt worden door de Kabbalistische beginselen toe te passen.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: Schools Should Teach Children How To Become Human Beings
Laitman.com Post: The Goal Of Education Should Be Perfection And Equivalence To  Nature
Laitman.com Post: Lessons For Children Every Sunday
Article: “Upbringing”
Kabbalah Today Article: From Generation I—to Generation We

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed