Samensmelten Met De Natuur Op Een Prachtig Pad

contactEen vraag die ik heb gekregen: We weten dat het pad van spirituele ontwikkeling niet makkelijk is, en de persoon wordt telkens van rechts naar links gegooid. Als de hele mensheid spiritueel begint te stijgen, hoe zal het dan door dit proces heen gaan, aangezien het niet echt een soepel pad is?

Mijn Antwoord: Ten eerste worden niet alleen de mensen die zich met spirituele groei bezighouden, van links naar rechts in het leven geslingerd. Echter, als de hele mensheid op dit pad komt, om spiritueel te stijgen, zal het niet van de ene staat naar de andere geslingerd worden, maar zal het rustig en geordend stijgen.

Het feit is dat de hele wereld als één mens zal beginnen te stijgen, een gigantische massa die een betere waardering zal hebben van de Natuur. Dit zal ervoor zorgen dat de gedachten van de mensen veranderen, en beetje bij beetje zullen hun verlangens veranderen in de richting van dicher naar elkaar toe komen.

De mensheid als een geheel zal niet spirituele dalingen en stijgingen ervaren, en zal geen weerstand voelen van de kracht van schenking tegen de kracht van ontvangst, daar waar een persoon of vasthoudt aan de eigenschappen van de schenking of de egoïstische verlangens in zijn hart. De weerstand van krachten is dat wat de ervaring van stijgingen en dalingen veroorzaakt.

Op dezelfde manier zal de hele mensheid als een geheel alleen één gemeenschappelijk verlangen hebben, en zal het zich aan de Natuur toevoegen, en steeds meer en meer er mee samensmelten, waarbij het zich op de Natuur af zal stemmen en zich van zichzelf af zal keren, om zich bij de Natuur samen te voegen. Dit zal een prachtige en soepele vordering en openbaring zijn – een prachtig pad!

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: Het Is Niet Het Einde Van De Wereld, Maar Het Begin
Laitman.nl Artikel: In De Evolutie Is Er Geen Weg Terug

Engelstalig:
Lesson on Baal HaSulam Article: “Messiah’s Horn”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed