Op Het Pad Blijven Voor Drie Tot Vijf Jaar

What Will Help Us Along the WayWe komen naar deze wereld en naar de waarneming van deze werkelijkheid, met het doel om vanuit hier naar de ware werkelijkheid van de Hoogste Wereld te stijgen. Onze hele missie in het leven is om bewustzijn te verwerven vanaf onze onbewuste toestand en om de echte werkelijkheid te ervaren.

We moeten eerst langs een lang pad van ontwikkeling en we moeten het levenloze, vegetatieve en dierlijke niveau doorlopen, tot het punt in het hart in ons naar boven komt – een verlangen om de ware werkelijkheid in te gaan. Als we uiteindelijk door hebben wat onze ware toestand betekent (schenking, de oorsprong van onze ziel en de Schepper), begrijpen we dat we ons op een systeem moeten afstemmen dat ons zal helpen om dit te bereiken.

Tot nu toe hadden we geen eerste voorwaarden hiervoor, wat wil zeggen de vereiste en juiste kracht, verlangens, gedachten en begrip. Waar is dus die tussenstap die ons in staat stelt om schenking te verwerven? Wat is het middel dat ons zal toestaan om te vorderen?

Er staat geschreven dat er drie middelen zijn, die ons helpen vorderen: de leraar, de groep en de boeken. Echter moeten we eerst zodanig de hoop verliezen, dat we begrijpen dat dit de enige middelen zijn, en ze dus ook gaan gebruiken.

Dit is wanneer de telling van de voorbereidingsperiode van “drie tot vijf jaar” begint (zie punt 13 van “Inleiding tot Talmud Eser Sefirot“). We onszelf elk moment checken, om te zien of we echt in deze periode van “drie tot vijf jaar” zitten, en als dit niet zo is, moeten we op zoek gaan naar de veranderingen die ons naar schenking zullen leiden.

Als we een ontwaking hebben ontvangen en de Schepper ons het verlangen heeft gegeven, moeten we er voor zorgen dat we onze spirituele missie volbrengen. En als we daarentegen een zodanige ontwaking van boven ontvangen hebben en het verwaarloosd hebben, waarbij we de uitnodiging van de Schepper om dichterbij Hem te komen afwijzen, zal dit de grootste schaamte zijn, die we ons kunnen voorstellen.

Daarom moeten we zoveel mogelijk moeite steken in het opzetten van de grenzen voor onszelf en overal “bewaking” neetzetten, die ons niet zal toestaan om weg te lopen als het moeilijk wordt. We moeten bewaakt worden als we ons in een toestand bevinden, waar we geen controle over onszelf hebben, zoals als we zware gedachten ervaren en verschillende overwegingen die ons dwingen om over het spirituele pad en het spirituele doel te vergeten.

We moeten alle correct en juist en volledig definiëren: Wat is schenking, wat zijn de voorwaarden en middelen om het te bereiken, en als antwoord op welk verlangen komt het Licht van Correctie naar me toe? We moeten iedere toestand duidelijk voor de geest halen, om te begrijpen of we ons op het pad van “drie tot vijf jaar” bevinden of dat we aan het afdwalen zijn.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed