Onze Wereld Is Net Een Muur Die De Echte Realiteit Verborgen Houdt

mans-relationship-with-the-creator-is-like-a-dramatic-love-story

Een vraag die ik heb gekregen: Als we verder gaan vanaf de laatste aanname, dat er twee werkelijkheden zijn, fysieke en spirituele, dan volgt het dat er ook twee geschiedenissen zouden moeten zijn. De geschiedenis van de stoffelijke, fysieke wereld en een spiritueel niveau van de geschiedenis, toch?

Mijn Antwoord: Ze zijn hetzelfde omdat de spirituele wereld de “basis” is waarop onze materiële wereld rust. Dit wil zeggen dat onze wereld op een net van krachten bestaat, die we niet kunnen voelen. We noemen deze krachten “spiritueel” omdat ze boven onze zintuigen uitstijgen, en te subtiel zijn om ze te kunnen waarnemen. We hebben simpelweg nog niet geleerd hoe wij ze moeten waarnemen. Maar het zijn alleen deze krachten die alles bepalen dat plaats vindt in de stoffelijke wereld, en deze wereld is een weerspiegeling van deze krachten.

Vervolg van de vraag: Maar in wetenschap leiden we zaken af, alleen gebaseerd op de oorzaak gevolg relaties van deze wereld. Hoe heeft de spirituele wereld hiermee te maken?

Mijn Antwoord: Denk er op deze manier aan: een klein kind komt bij een kraan die in een muur gebouwd is, opent het en vult de kop met water. Hij denkt dat de wereld op deze wereld in elkaar zit: hij gelooft dat het water simpelweg uit de kraan in de muur vloeit. Maar wat er achter de muur bestaat gaat aan zijn bevattingsvermogen voorbij. Voor hem is de kraan de bron van water.

En dit is precies de wijze waarop de aardse wetenschappen alles wat ons overkomt waarnemen, aangezien ze nooit voorbij de “muur” van onze wereld zien. Dus wat gebeurt er eigenlijk achter de “muur”? Dit wordt door de wetenschap van Kabbalah uitgelegd.

Verwante Materialen (Engelstalig):
Laitman.com Post: The Connection Between Spirituality and Corporeality
Laitman.com Post: The Journey To Infinity Starts With A Point Of The Soul
Laitman.com Post: The Spiritual Revolution Is Unlike Any Other
Article: “Matter and Form in Kabbalah”
Baal HaSulam Article: “Introduction to The Book of Zohar”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed