Natuur Bestuurt Ons Evenwichtig!

those-are-study-kabbalah-are-not-scared-of-anything

Een vraag die ik gekregen heb: U spreekt over de correctie van de mensdom. Maar wat gebeurt er met correctie op het vegetatieve en het dierlijke niveau van de natuur? Hoe kunnen zij eenheid met de Schepper bereiken?

Mijn Antwoord: Het egoïsme van de mens is de enige oorzaak voor al het kwaad. De juiste omgang van de mens met de Natuur heeft betrekking op de mens die alleen dat wat hij nodig heeft voor zijn bestaan (volgens zijn gewoontes) en niet méér van de Natuur neemt. Alles voorbij aan wat nodig is voor het normale bestaan, behoort aan iedereen toe.

Deze regel is vergelijkbaar met de verbinding tussen de onderdelen van een levend organisme: het hart, de longen, de lever, de nieren en alle andere delen van het lichaam ontvangen energie voor hun bestaan. Toch geen van hen consumeert meer dan nodig om te bestaan en hun functie uit te voeren in het organisme, dat het geheel dient te bevoordelen.

Dit is ook hoe wij ons in een maatschappij moeten gedragen – ons organisme. Als één persoon meer consumeert dan nodig is, is het schadelijk voor hem en voor iedereen anders. Meer consumeren dan nodig is, wordt het ego genoemd.

We moeten leren van het levenloze, vegetatieve en dierlijke niveau van de natuur hoe in harmonie te zijn met de Natuur op het niveau van de “mens”.

Een persoon heeft behoefte aan een familie, werk, inkomen, vakantie, pensioen en verzekering. Echter meer nemen dan nodig is, verwoest de wereld, aangezien het uit balans met de Natuur brengt. In elk geval zal de Natuur ons dwingen om er mee in evenwicht te komen.

Verwante Materialen (Engelstalig):
Laitman.com Post: We Will Evolve to Acquire Power Over All of Nature
Laitman.com Post: Ug99 Fungus Global Impact Caused by Human-Nature Imbalance
Laitman.com Post: Any Excess We Consume is Harmful
From Chaos to Harmony: Chapter 5 – “Obeying Natures Law. Changing Our Attitude Toward Others Brings All of Nature into Balance”
Kabbalah Today Article: The Tip of the Iceberg

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed