Liefde Voor Anderen Geeft Je Het Vermogen Om Je Ziel Te Voelen

feelyoursoulEen vraag die ik heb gekregen: Waarom denk ik alsnog het meest aan mezelf, ondanks mijn vermogen om anderen te voelen? Hoe los ik dit conflict op?

Mijn Antwoord: Je denkt alleen aan anderen omdat je ze in je eigen voordeel wil gebruiken. Daarom is het overduidelijk dat je ze voelt, en je zelfs dit vermogen zou willen versterken.

Als ik iemand wil belazeren, moet ik die persoon goed aanvoelen en ze goed begrijpen. Om iemand voor de gek te kunnen houden, moet ik een uitstekende psycholoog worden en doordringen in hun geest en hart. Dan zal ik weten hoe ik ze in mijn voordeel moet manipuleren.

Het vermogen om anderen aan te voelen wijst in principe nergens op. Wat er wel toe doet is wiens verlangens voor je belangrijker zijn – die van hen of die van jou zelf?

Er staat geschreven: “Doe de ander niet aan, wat je jezelf niet aangedaan wil hebben”, wat wil zeggen dat je je naast niet moet gebruiken om je eigen belangen te behartigen. Maar later werd er geschreven: “Hebt uw naaste lief als uzelf”. Betekent de uitdrukking “als uzelf” dat de helft van de winst naar mij moet gaan en de helft naar hem? Nee! Het betekent dat je alleen van je naaste moet houden op dezelfde manier dat je van vroeger van jezelf hebt gehouden.

Vanaf nu, moet je jezelf op dezelfde manier behandelen als je je naaste vroeger hebt behandeld, toen je hem uitbuitte. Je moet beginnen na te denken hoe je jezelf moet inzetten om hem te dienen.
Je verwisselt de plekken: Hij neemt jouw plek in en jij neemt zijn plek in. Jouw naaste wordt belangrijker voor je dan jezelf. Dit is wat we “schenking” noemen.

Er is maar één voorbeeld van zulke interactie tussen de mensen in onze wereld: een moeder en haar kind. Als we de overgang maken naar anderen voelen, verkrijgen we het vermogen om ons eigen ziel te voelen. Dit is eigenlijk de enige manier om het te voelen, aangezien onze ziel uit verlangens buiten ons bestaan. Door deze externe verlangens te voelen, kun je beginnen de Schepper binnen ze in te voelen.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed