Liefde, Familie En De Reden Waarvoor We Zijn Geschapen

laitman_2008-11_wife-olga_100Een vraag die ik heb ontvangen: In vroegere tijden kon een man een vrouw kopen en werden huwelijken door ouders geregeld. Maar liefde kan alleen plaatsvinden met betrekking tot een specifiek persoon. In de wereld van vandaag worden niet alle huwelijken gesloten omwille van de liefde. Soms raakt een vrouw zwanger om de man te dwingen met haar te trouwen. In andere gevallen, is een huwelijk nodig om van de ene plaats naar de andere te verhuizen.

En zo zijn er nog andere voorbeelden. Dus je hebt een huwelijk gecreëerd en nu moet je het beschermen. Wat gebeurt er wanneer er gevoelens voor een ander persoon ontstaan, en je al een cel van de maatschappij bent. Wat is dan op dat moment liefde?

Mijn Antwoord: In de loop van de geschiedenis heeft de mensheid de familie behandeld als een cel binnen een samenleving die moet worden gemaakt en ontwikkeld. In iedere natie of cultuur was liefde nooit de motivatie voor het starten van een gezin. Het doel van de familie was te kunnen bestaan binnen het kader van de wereld.

Nu zijn we op de rand van een ander doel: het doel van het gezin te leven om de hogere wereld te bereiken. Maar al bevinden we ons nog op de drempel, wij moeten ons bevrijden van oude relaties binnen het gezin om een hogere doelstelling te realiseren. In deze overgangsfase waarin we ons nu nog bevinden zijn we nog steeds onze aard aan het analyseren en bestuderen we onszelf. Wij doen dit om tot inzicht te komen dat onze natuur het kwaad is en dat wij er boven moeten stijgen.

Verwante Materialen (Engelstalig):
Laitman.com Post: Our Future Depends On What We Do With The Present
Laitman.com Post: How To Live In The New Global Village
Booklets: Relationships.”Family”
Article: “Today, It’s Spiritual Relationship or No Relationship”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed