Laat De Schepper Vechten Met Het Ego, De Farao

Don't Fighy Egoism AloneTwee vragen kreeg ik over de groei van egoïsme:

Vraag: Ik studeer nu bijna twee jaar Kabbalah en er is iets wat mij dwars zit. Het lijkt erop dat hoe meer ik leer over mijn eigen natuur, hoe meer ik een afkeer heb. Ik voel me alsof ik er nog meer last heb van heb dan ik al had. Ik kan me gewoon niet concentreren op het doel en de schoonheid ervan. Ik walg zo van mijn eigen natuur en dat van iedereen om me heen. Wat moet ik doen?

Mijn Antwoord: Je moet blij zijn dat het egoïsme wordt geopenbaard in je. Het is het Hoogste Licht aan het licht en je moet een beroep doen op de Schepper, zonder dieper in het egoïsme te gaan. Je moet er boven uit stijgen en dankbaar voor zijn, want het zal blijven groeien naarmate de ziel zich ontwikkelt.

Vraag: Geef ons uw advies over hoe we de kracht kunnen vinden om het streven naar connectie wanneer onze ego’s zo sterk zijn dat we het gevoel hebben alsof we alleen maar onszelf kunnen aan Hem overgeven en niet de inspanningen maken die we moeten maken?

Soms voelen we ons als “We weten dat we dit moeten doen, maar we willen dit helemaal niet en we hebben geen kracht om het te doen.” Dit zijn frustrerende momenten, onze ego’s lijken dan de sterkste kracht die bestaat!

Mijn Antwoord: Dit is omdat je niet een beroep doet op de macht van de Schepper! De Schepper is degene die tegen de Farao moet opkomen, terwijl wij als Moshe moeten zijn, en in het midden moeten staan en ze te laten vechten!

Verwante Materialen (Engelstalig):
Laitman.com Post: A Kabbalist’s Inner Work Takes Place In Three Lines
Laitman.com Post: Moses And Pharaoh Are Inside All Of Us
Laitman.com Post: A Request To Return To The Source
Attaining the Worlds Beyond: “A Plea for Help”
Shamati #209: “Three Conditions in Prayer”
Video: Find Balance Through The Middle Line – 5 Minutes Of Light (5:04)

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed