Kinderen Zijn Hun Eigen Beste Opvoeders

prophetNa 200 jaar te hebben bestaan, zitten de moderne scholen in een diepe crisis, die de afgelopen decennia zich aan het ontvouwen was. Scholen moeten net zoals vroeger een plek worden waar de omgeving aangenaam is. Het woord school betekent in het Grieks “vrijetijdsbesteding”, ofwel een aangename wijze om tijd door te brengen.

Een persoon kan zich niet ontwikkelen in een omgeving waar hij onderdrukt wordt, omdat dit de persoon dwingt om zichzelf te beperken en zich voor anderen af te sluiten. Vrijheid is nodig voor een kind om zichzelf open te stellen, en zijn eigen plek en doel in de wereld te vinden, zodat hij deze belangrijke keuzes en beslissingen op een onafhankelijke manier kan maken.

Dit is waarom we onze kinderen moeten helpen om zich zonder enige beperking te ontwikkelen. Elk van ons moet innerlijk volkomen vrij zijn en door de samenleving opgevoed worden. Kinderen zullen op een natuurlijke wijze elkaar onderwijzen binnen de groep in, waar ze bij horen. En de groep zal voor zijn leden zorgen. De rol van leraren is om de groep te onderwijzen. De maatschappij toezien op de groepen, aangezien de maatschappij orde schept en geen persoon of groep zal toestaan om zomaar te doen wat hij wil, aangezien iedereen een lid van die maatschappij zal willen zijn.

Volgens de wetenshap van Kabbalah, is dit de meest favoriete methode van sociale organisatie, die aan de juiste menselijke ontwikkeling bijdraagt. Onder zulke condities, moet de aanwezigheid van ouders, leraren, en andere volwassenen niet merkbaar zijn en niet gevoeld worden door de kinderen. Deze methode zal elk kind de beste mogelijkheid geven om zichzelf en zijn eigen potentieel te ontwikkelen.

Verwante Materialen (Engelstalig):
Laitman.com Post: The Goal of Education Should Be Perfection And Equivalence To Nature
Laitman.com Post: Lessons For Children Every Sunday
Bail Yourself Out: Chapter 13: “Teach Your Children”
Kabbalah Today Article: The American Education System: “F” is for Failing

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed