Hoe Te Leven Zonder Te Lijden

cubaEen vraag die ik gekregen: U heeft gezegd dat het doel van de menselijke ontwikkeling, de reden dat we geboren zijn, is om de Hoogste Wereld binnen ons in te openbaren, ofwel om Zijn eigenschappen te en liefde voor Hem te verwerven, zowel als de liefde voor het hele universum. Praktisch gezien, betekent dit dat we het vermogen moeten verwerven om onvoorwaardelijk, oneindig te kunnen Liefhebben.

Hoe zal de mensheid in staat zijn om deze eindtoestand te bereiken als elke persoon onbewust volgens een strenge calculatie functioneert: hoe zijn eigen instinctieve behoeftes te vervullen om te eten, drinken, slapen (seks laten we even buiten beschouwing, want dit is allemaal extra inspanning) en zichzelf tegen anderen te beschermen? Tegenwoordig kan een persoon zelfs zijn eigen familie en kinderen laten verhongeren, omdat hij ze als vreemd en extern waarneemt. Om dezelfde reden, vrezen mensen (vooral de jeugd) zelfs de dood niet, omdat er niets te verliezen valt; dit is geen leven. Het is niemands fout, maar het is een ramp!

Angst motiveert niet meer. Wat kan dus hier verandering in brengen? Theoretisch gezien, is het gevoel van gebrek dat wat een persoon motiveert om vooruit te gaan. Maar hoe kan iemand naar iets streven wat hij niet voelt, en daarom geen gevoel van gebrek heeft?

Mijn Antwoord: Je zult zien dat de mensen plotseling, uit het niets het verlangen naar spiritualiteit zullen beginnen te voelen, en zich er naar zullen gedragen. Tenslotte zijn ze marionetten, die nu een gevoel van leegte en doelloosheid ervaren. Het gebeurt allemaal volgens het plan van de Schepper. Er is een tijd en plaats voor alles. Echter wat jou betreft, is het volgende stadium al begonnen!

Ons hele leven is een proces van gevoelens verzamelen die nodig zijn om de Schepper te voelen. Daarom is weerstand nutteloos. Wat we moeten doen is dit proces versnellen. Dit is hoe alles zal veranderen. Je zult dan dezelfde indrukken opdoen, maar zonder het lijden.

Verwante Materialen (Engelstalig):
Laitman.com Post: We Are At The Threshold Of A New Civilization
Laitman.com Post: Let’s Travel Down The Path Of Light Together
Shamati #195: “Rewarded—I Will Hasten It”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed