Hoe In Het Nieuwe Globale Dorpje Te Wonen

international-kabbalah-congress70x70_preview1Egoïsme is een factor van onbalans geworden, maar dit betekent niet dat het weggecijferd dient te worden, we moeten alleen de wijze waarop we het gebruiken aanpassen.

Het egoïstische verlangen groeit binnen ons in, en als we “het programma niet in overeenstemming hiermee resetten”, zal elke periode van zijn groei onze toestand verergeren, wat nu al veel te veel te wensen overlaat. De wet van harmonieus bestaan in de Natuur betekent dat totdat we het programma installeren, dat “menselijke interactie” genoemd wordt, we niet het systeem zullen lanceren.

Het fundamentele principe van een dergelijke interactie is een andere mens zien als een nauwe verwant. Daar waar het huidige systeem de voorwaarden schept voor de een om de ander te gebruiken, zal het nieuwe systeem dit ondenkbaar maken. Het zal hetzelfde zijn als je hand in het vuur doen of van je zoon stelen.
Uiteindelijk zullen we verliezen indien we aan de oude regels van het spel vasthouden. We kunnen ermee doorgaan om elkaar te bevechten alsof de een gelijk heeft en de ander niet, en we kunnen er mee doorgaan om elkaar uit te buiten. Zolang de banden tussen ons doorgesneden zijn, zal niets ons helpen en zal de crisis alleen maar verergeren. Daarom hebben we alleen maar één keus – om ons te verenigen door boven ons ego uit te stijgen. De ware verbinding betekent dat we ons gedragen als mensen in één “klein dorpje” waar iedereen voor elkaar zorgt.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: Een Model Van De Samenleving Als Open En Gesloten Systeem
E-Boek: Crisis Als Kans

Engelstalig:
Laitman.com Post: The Quality Of Bestowal Brings Vitality And Universal Respect
Laitman.com Post: Will The Crisis Bring Us Closer To Marxism?
Bail Yourself Out: Chapter 6: Cellular Unity.”Nimrod’s Way”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed