Het Resultaat Van Je Spirituele Werk Is Nooit Wat Je Verwacht

now-you-can-share-perceptions-over-the-internetOnze taak is om met het correctiewerk te beginnen, maar we moeten ons geen zorgen maken over het voltooien ervan. Dit betekent niet dat we het werk moeten laten liggen, maar eerder dat we altijd het resultaat moeten zien als het juiste resultaat, aangezien het van de Schepper afkomt.

Het lijkt alleen dat we weten hoe alles zich dient te ontwikkelen. Maar in de werkelijkheid, gebeurt er plotseling iets dat volkomen tegenovergesteld is. We worden door het Hoogste Licht beïnvloed, en veranderen om die reden. Dit is waarom wat we in de gaten krijgen, dat het werk waarmee we beginnen, uiteindelijk volkomen verkeerd blijkt. En daarna beginnen we alles overnieuw.

Dit is ons werk van onszelf corrigeren, “de correctie van fouten”, die de Schepper voor ons voltooit. We moeten altijd vanaf het begin beginnen, zonder te wanhopen, en we mmoeten proberen in Zijn richting door te breken (in de richting van de eigenschap van schenking in ons).

We moeten elke inspanning leveren om de handeling te voltooien, ook al is het resultaat volkomen tegenovergesteld, aan wat we verwachten. Dit gebeurt omdat het Licht in zijn tegenovergestelde omgezet wordt. Dit is waarom we door zoveel veranderingen heen geen, tijdens het proces van het spirituele werk.

Het feit is dat we niet weten wat de uitkomst zal zijn. We weten niet wat de eigenschap van schenking is, en daarom hebben we geen enkel benul over wat het resultaat moet zijn, van iedere stap die we zetten. Als onze inspanningen iets tegenovergesteld opleveren, van wat we verwachten, kan dit juist een goed teken zijn, dat we dichterbij de waarheid komen.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed