Gebruik Je Wilsvrijheid Om Je Lot Te Vinden

Memories of Past Lives Are Just Fantasies of This LifeEen vraag die ik heb gekregen: Waarom ontwaakt het punt in het hart in iedereen? Waarom voelt de een het al met 20 jaar, terwijl de ander het met 50 jaar voelt?

Mijn Antwoord: Dit gaat ons niet aan, en we moeten er niet aan denken. We hebben in dit opzicht helemaal geen wilsvrijheid – alles is afhankelijk van het algemene systeem, het systeem van zielen, dat vooruit moet komen.

Dit is net als ons lichaam dat uit miljarden kleine cellen bestaat. Elke cel moet zich ontwikkelen, en ze zijn met elkaar verbonden.

Daarom is ieder persoon van anderen afhankelijk voor zijn correctie – de eerste vordert, en daarna de ander, of ze vorderen samen.

Het is hetzelfde soort systeem als dat van een embryo dat zich ontwikkelt in de moeders baarmoeder, waar het hoofd, de armen, de benen, de oren, de neus en dergelijke, zich in een bepaalde volgorde ontwikkelen.

Dit is een heel complex systeem. Hoe kunnen we dus beginnen te vragen waarom we nu pas ontwaakt zijn en niet tien jaar geleden, aangezien we beperkt begrip hebben van alles in ons materiële leven, en niet eens in de spiritualiteit?

Weet je welk deel van de ziel jij toe behoort, en welk deel je uit moet voeren?

Als een persoon er echter naar streeft om te begrijpen, begint hij het te voelen, waar hij naar toe geleid wordt. Onze wilsvrijheid ligt in het proberen uit te zoeken, welk werk ons gegeven is, en dan uit te voeren wat van ons afhangt.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed