Een Teleconferentie Over Het Nationalisme

Teleconference with panarin

Ik heb deelgenomen aan een teleconferentie met Igor Nikolajevitsj Panarin, een politieke wetenschapper, professor van de Diplomatieke Academie van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, Professor in de psychologie en in politieke wetenschappen, en lid van de Militaire Academie van Wetenschappen. Hij is de auteur van de boeken Informatie Oorlog en Rusland, Informatie Oorlog en Verkiezingen, Informatie Oorlog en Macht, Informatie Oorlog en Geo-politiek, en andere.

Hij heeft deelgenomen aan grote internationale conferenties waar hij altijd sprak in de verdediging van de Russische nationale belangen. Hij maakt vaak optredens op nieuws en analytische tv-programma’s uitgezonden op vooraanstaande Russische kanalen en geeft commentaar op belangrijke actuele vraagstukken van de moderne wereld de politiek en de Russische actualiteit.

Mijn Overwegingen: Er is geen plaats voor nationalistische ideeën in de moderne globale onderling verbonden en onderling afhankelijke wereld, omdat deze ideeën er voor zorgen dat naties in oppositie met elkaar leven. In onze tijd zijn we gekomen tot een niveau van de wereldwijde ontwikkeling van de mensheid en de eenwording tot een geheel. Elke scheiding is tegengesteld aan de natuurlijke ontwikkeling van de mensheid en dus gedoemd om te mislukken.

De ontwikkeling van sterke nationalistische ideeën in een dergelijk multinationaal land als Rusland zal leiden tot een grotere middelpuntvliedende krachten in het land, die het uiteindelijk uit elkaar zal scheuren.

Het idee van het nationalisme is een definitie van het doel van bestaan van een natie. Een natie is reeds een toepassing van het idee. Als er dus een bedoeling is voor de natie om te bestaan, welke vorm moet dit dan aannemen?

Globalisering en immigratie vandaag de dag laten zien dat alle mensen kunnen leven zonder een land door burgers van de wereld te worden. Problemen die essentieel zijn voor de overleving en de bloei van de mensheid (zoals economie, ecologie en energie) kunnen alleen worden opgelost op een wereldwijde schaal, waarbij het voordeel van de hele mensheid wordt beschouwd. Echter, Rusland, het land dat altijd hardnekkig heeft gezocht naar haar plaats in de geschiedenis, moet een antwoord zien te vinden over de betekenis van haar bestaan. Trouwens, zoals we hebben gezien, kan het Russische volk niet zo vreedzaam leven als de mensen van Luxemburg, bijvoorbeeld. 

Daarom is dit een suggestie: U zou moeten verlangen om een bron van Licht voor de wereld te zijn. Hiermee zal u de wereld naar voren leiden. Kabbalah, de wetenschap en de wijze van integratie van mens en natuur, past bij deze doeleinden. Door de uitvoering van haar methoden, vindt u uw gewilde plaats in de geschiedenis – een van respect en grandeur!

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed