De Gevaren En Teleurstellingen Van De Internet Relaties

desires4In het Nieuws (van The Times Online): Help! Mijn vriendje maakt gebruik van online sex chat rooms“. – … model van cybersexuele verslaving – gedifinieerd door Dr. Kimberley Young, een vooraanstaand expert op het vlak van Internet verslaving – laat zien disinhibitie, een versnelde intimiteit, en hypersexueel online gedrag zeer goede voorspellers zijn van de ‘echte wereld’ wandaden. Ellen Helsper, een partner onderzoeker aan het Oxford Internet Instituut aan de Universiteit van Oxford zegt: “Stellen maken geen onderscheid tussen online en offline ontrouw, omdat de emoties en het gevoel van verraad hetzelfde zijn”.

Mijn Commentaar: Het gebrek aan kritiek, fantasie, wensdenken, gebrek aan grenzen etc zijn gevaarlijke attributen van Internet verhoudingen. Kabbalah beschouwt internet verbindingen als oprecht, omdat ze de innerlijke verlangens van de persoon openbaren. Onverwezenlijkte wensen zijn gevaarlijker dan de gerealiseerde, omdat ze de persoon voortdurend achtervolgen, de verwezenlijking niet toestaan, en daarom gevolgd worden door teleurstelling.

Er wordt gezegd: “Сомнения согрешить труднее, чем сам грех” – “De verleiding tot zonde, is moeilijker dan de zonde zelf”, omdat de twijfels de persoon altijd achtervolgen en nooit weggaan! Tegelijkertijd laat een verwezenlijkte ‘zonde’ een persoon in teleurstelling achter of onthult het minstens de onvolmaaktheid ervan, zoals hetzelfde is met zoveel zogenaamde vervullingen van deze wereld.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: Onze Cultuur Is Een Middel Om Weg Te Vluchten Van De Vraag Naar De Zin Van Het Leven
Artikel: “De Waarheid over Virtuele Relaties”
Artikel: “De Spirituele Wortel van het Vreemdgaan”

Engelstalig:
It’s Time to Implement Baal HaSulam’s Dream – In Virtual Space!
Kabbalah Today Article: ” Better than the Virtual World!?”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed