De Enige Wetenschap Die De Wereld Kan Veranderen

remindsEen vraag die ik ontvangen heb: U heeft gezegd dat Baal HaSulam de manier van het verspreiden van Kabbalah omgegooid heeft, en het op een heel ander niveau gericht heeft. Moet verspreiding van Kabbalah in onze tijd ook een ander niveau bereiken?

Mijn Antwoord: In tegenstelling tot alle Kabbalisten voor hem, verhief Baal HaSulam Kabbalah naar het niveau van een moderne wetenschappelijke methode. Hij beschreef het in de moderne taal, en gaf ons de kans om het te gebruiken om de wereld te veranderen.

We zijn reeds op het punt van volledige verwoesting van een vorig sociaal systeem gekomen, maar weten nog steeds niet hoe een nieuw systeem op te zetten. Het is deze toestand van onwetendheid die ons naar een derde wereld zouden leiden.

Dit is waarom de wetenschap van Kabbalah nu geopenbaard wordt. Het verklaart hoe we alles kunnen corrigeren, dat op basis van het menselijke egoïsme gebouwd werd. Het enige wat we moeten doen is de methode verwezenlijken die ons zal toestaan, nieuwe geschikte verbindingen tussen ons op te zetten. Daarna zullen we in de lijn zitten met de nieuwe, integrale, globale wereld.

Verwante Materialen (Engelstalig):
Laitman.com Post: Our Future Depends On What We Do With The Present
Laitman.com Post: Spiritual Labor Pains And The Future Of Kabbalah (Advanced)
Laitman.com Post: Baal HaSulam Describes The Conditions Of Life In A Globalized World
A Guide to the Hidden Wisdom of Kabbalah: 1.Out in the Open.”In the Spotlight”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed