De Eenheid Van Tegenstellingen Is Boven De Snelheid Van Licht

russia1Op het spirituele pad zullen wij altijd vooruitgaan door staten die bestaan uit twee tegenpolen tegelijk. Dit stoort een mens, sinds hij bestaat in één kwaliteit – egoïsme of the intentie “alleen voor mijn bestwil”. Een persoon kan gewoon niet eens zijn met het feit dat twee tegenpolen samen kunnen zijn.

Echter in de spirituele staat vallen tegenpolen samen. Immers, wij staan tegenover de schepper en moeten hechting met hem vinden. Wij zijn in staat op hechting met hem te krijgen terwijl wij onze eerste natuur kunnen behouden; dit heet spiritualiteit. We doen dat door de spirituele aard toe te voegen aan onze natuur door het combineren van de twee. Hierdoor bestaan wij in beide werelden.

Echter, momenteel hebben wij alleen het verlangen voor plezier en daarom begrijpen wij niet hoe het mogelijk is om eenheid te hebben in tegenpolen. In feite kan deze toestand niet worden beschreven of overgebracht met behulp van onze aardse taal. Onze taal is een uitdrukking van onze natuur en is daarom alleen in staat over te brengen wat wij begrijpen. Maar zelfs in de geestelijke staat veranderen oorzaak en gevolg van plaatsen: wat oorzaak lijkt blijkt het resultaat te zijn. Dit is waarom spiritualiteit is verborgen.

Maar het is niet omdat iemand de spirituele staat voor je verbergt. Integendeel, je herkent simpelweg de spiritualiteit gewoon niet omdat je bent gebouwd volgens de materiële wereld, welke bestaat uit één component in plaats van twee tegenpolen samen. Het is alsof je recht door de spirituele wereld loopt, in een andere dimensie en je komt het nooit tegen. Je hebt simpelweg het gevoel niet om het te herkennen.

Spiritualiteit kan alleen worden waargenomen in de twee tegenpolen. Het is wanneer de schepper en de schepping samen komen door de scheppings gelijkheid van vorm met de Schepper. Wanneer je deze gelijkheid creëert tussen jou en de schepper, tussen jouw voornemen en zijn verlangen om te geven terwijl jouw verlangen om te ontvangen blijft, dan heb je twee tegenpolen van binnen en kan je spiritualiteit waarnemen.

Je begint het te begrijpen en kan dan beginnen met het onderzoeken en meten. Je begint dan te begrijpen hoe het mogelijk is dat er sprake kan zijn van iets boven de snelheid van licht: twee tegenpolen samen, die niet in tegenspraak zijn met elkaar.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed