De “Schokkende” Waarheid Van Rabash

rabash_smallRabash heft een “shock” voor onze tijd voorbereid. Hij heeft geleidelijk onthuld dat het belangrijkste voor een mens zijn essentie en zijn houding ten aanzien van het leven zijn. Geleidelijk heeft hij geopenbaard dat alles van verlangens van ons hart afhangt en onze relatie met de waarheid.

Deze concepten staan haaks op de routine praktijk van religieuze tradities en blind volgen van de geboden, wat het gedrag is dat veel religieuze mensen typeert. We moeten ons gewoonte gedrag, aan ons opgelegd door onze opvoeding (“Girsa de-Yakuta“) en ons schuldig doet voelen, als we onze reguliere routine niet volgen scheiden, van die van een waar gebed, wat een welgemeend, oprecht en bewust verzoek aan de Schepper is om ons te corrigeren.

Mensen beoordelen aan de hand van hun kleren en handelingen, leidt ons niet naar een begrip welke van die mensen dichter bij de Schepper is. Is het iemand die de leegte in zijn leven voelt, of iemand die alle antwoorden lijkt te hebben en de kleren draagt (of het leven leidt) van iemand die dichtbij de Schepper is?

De Schepper vraagt dat we de correctie in ons hart volbrengen. Dit betekent niet dat we alle religieuze tradities moeten verwaarlozen, maar dat de afstand tussen de mens en de Schepper gemeten wordt door de intensiteit van onze verlangens om de eigenschappen te verkrijgen die gelijk zijn aan die van Hem.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed