Als Je Ziek Bent, Zul Je Dan Zitten En Wachten Tot Het Geneesmiddel Naar Jou Toe “Komt”?

sickTwee vragen die ik gekregen heb over de correctie van het egoïsme:

Vraag: Mijn egoïsme is niet heel erg ontwikkeld. Ik heb geen wens om rijk te worden of een carrière op te bouwen. Ik heb geen ambitie en ik heb allerlei soorten baantjes tegen het minimum loon. Echter heb ik wel een streven om uit deze cyclus te komen. Om Kabbalah te studeren, moet ik mijn egoïsme meer ontwikkelen of kan ik ook zonder dit Kabbalah bestuderen?

Mijn Antwoord: Het enige waar je je op moet richten is het corrigeren van het egoïsme dat je wel hebt. Je zult daarna inzien dat je boordevol zit met egoïsme! Dit is omdat iemands stijging naar de Schepper volkomen gebaseerd is op groei en correctie van het egoïsme.

Vraag: Tijdens de laatste dag van het 2009 Internationale Kabbalah Congres, besloot ik om een alarm te zetten op mijn telefoon, die mij er aan zou herinneren om iedere dag één minuut door te brengen aan het denken over het feit dat alle mensen op de wereld één Kli zijn. Hiernaast wil ik heel graag onderdeel maken van een groep, maar mijn egoïsme houdt me tegen. Moet ik mezelf dwingen om naar een groep te gaan, of erop wachten dat dit natuurlijk gebeurt, dat het Licht me naar een groep toe duwt?

Mijn Antwoord: Als een persoon ziek is en gewoon blijft zitten wachten tot het verlangen om “naar hem toe te komt”, om een bitter medicijn inneemt, of een injectie of een operatie ondergaat, doet hij dan er goed aan?

Verwante Materialen (Engelstalig):
Laitman.com Post: Choosing The Right Environment Is Our Only Choice
Laitman.com Post: The Creator Is Attained Through Unity With Others

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed