Alleen Een Persoon Met Spirituele Verworvenheid Kan De Wetenschap Van Kabbalah Leren

Connecting Through the WorldsEen student die de wetenschap van Kabbalah bestudeert, heeft een probleem: om te kunnen begrijpen wat de leraar zegt, moet hij naar zijn niveau stijgen. De leraar kan over heel hoge spirituele niveaus spreken, maar aangezien alle niveaus op elkaar lijken, en elk dezelfde details heeft, kan de student minstens begrijpen wat er verteld wordt, volgens zijn huidige spirituele niveau.

Echter als de student, nog steeds niet naar een spiritueel niveau gestegen is, en alleen in deze wereld bestaat, kan hij de taal van de takken niet begrijpen. De taal van de takken betekent dat een persoon de dingen die in deze wereld bestaan, verwerft, dus de takken, en hun wortels op het spirituele niveau. Dan heeft hij een duidelijk begrip van de verbinding tussen de twee en kan hij dat wat zijn leraar vertelt, verwerven.

Maar als de student de wortels niet verwerft, dan kan hij ook niet verwerven wat zijn leraar hem vertelt. De leraar zal woorden zeggen, die de student niet kan thuisbrengen. Als een persoon alleen deze wereld verwerft, verwerft hij de takken niet, omdat hij hun wortels niet kent. De takken zijn dat wat van de wortels neerkomt. Er kan geen tak bestaan zonder een wortel, en ook geen wortel zonder een tak. De taal van takken kan niet eens beginnen totdat men de spirituele essentie verwerft, de wortels van de takken.

Daarom kan een student de leraar niet begrijpen, todat hij de spirituele wortels verwerft. Alleen dan zal hij in staat zijn om alle verbindingen tussen de wortels en takken te verwerven, op grond van de woorden van zijn leraar. Helaas is dit een feit. Daarom is de studie van Kabbalah alleen voor hen die spirituele verworvenheid hebben.

Zolang de persoon geen sprituele verworvenheid heeft, moet het duidelijk zijn dat hij geen wetenschap van Kabbalah aan het studeren is. Hij gebruikt alleen haar “wonderbaarlijke eigenschappen” (Sgula) – om de wortels te onthullen. Dit is de enige reden waarom we studeren.

Daarom moeten we niet in de war raken door kennis over “iets” te proberen te verkrijgen, maar moeten we ons alleen richten op het feit dat we het Licht dat Hervormt, nodig hebben. En dat we het bovendien zo snel mogelijk nodig hebben. Als we de wortels verwerven met behulp van het Licht, zullen we begrijpen waar Kabbalah het over heeft. Dan, als we de concepten beschreven in de boeken bestuderen, zullen we deze wetenschap aan het bestuderen zijn. Op dit moment, echter, zijn we het nog niet aan het bestuderen, omdat we de verbinding tussen de wortels en de takken niet kennen, aangezien we de wortels nog niet verworven hebben.

De wetenschap van Kabbalah begint met spirituele verworvenheid, en niet daarvoor. Hiervoor, kun je alleen ernaar streven om de invloed van het Licht op jezelf af te roepen – Sgula.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed