Wetenschappers Ontcijferen Het “Mysterie” Van Déjà Vu

greatIn het Nieuws (van MIT News): Onderzoek ontcijfert het ‘déjà vu’ hersens mechanisme“. Neurowetenschappers bij het Picower Instituut voor Leren en Geheugen bij het MIT zeiden in de juni editie van het blad Science, dat ze voor het eerst een neuronaal mechanisme hebben geïdentificeerd dat ons helpt om snel vergelijkbare, maar toch verschillende plekken van elkaar te onderscheiden.

Bij het vormen van herinneringen aan plaatsen en situaties, waarin episodes plaats vinden, wordt het deel van de hersens genoemd het hippocampus betrokken. Onderzoekers geloven dat een stel neuronen genoemd plaatscellen, oplicht om een soort blauwdruk te vormen voor elke nieuwe plek die we tegenkomen. De volgende keer dat we de plek zien, lichten die zelfde neuronen op. Daarom weten we dat we ergens eerder waren en niet opnieuw de omgeving moeten leren kennen.

Maar als we een plek tegenkomen die heel erg lijkt op de plek die we eerder gezien hebben, creëert een nieuw, maar overlappend stel neuronen de blauwdruk. Als er genoeg overlapping is tussen de twee stellen, ervaren we een vreemd gevoel van een déjà-vu – letterlijk ‘al gezien’ in het Frans.

Mijn Commentaar: Dit is slechts een voorbeeld hoe mensen tegenwoordig prozaïsche verklaringen vinden voor al hun misvattingen, zoals vorige levens, tijdreizen en andere “mysterieuze” verschijnselen.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: Alle Beelden Die We Zien, Worden In Onze Hersenen Gevormd
Laitman.nl Artikel: De Werkelijkheid Die We Voelen Is Net Als Een Droom
Laitman.nl Artikel: D.Einstein En R.Tagore Over De Aard Van De Werkelijkheid

Engelstalig:
Attaining the Worlds Beyond: Chapter 7 – “Our Perceptions”
Article: “Matter and Form in Kabbalah”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed