We Zijn Aangesloten Op De Eeuwige Stroomketen Van De Natuur

you-cant-teach-anyone-through-forceEen vraag die ik heb gekregen: Ik begrijp niet wat er zo slecht is aan de globalisering? Ik kreeg onlangs een gebak uit Italië (en ik woon in Amerika) – de hele wereld is een klein dorpje, is dit niet goed? Wat is er zo slecht aan dit voorbeeld met het gebak?

Mijn Antwoord: Het is een voorbeeld hoe de mensheid berekeningen maakt gebaseerd op kleine persoonlijke winst van een individu, zonder rekening te houden met de rest van de Natuur. Uiteraard zullen zulke berekeningen onjuist zijn, aangezien het niet kan dat de halve mensheid zich zou storten op een gebak dat ze van de andere kant van de oceaan vandaan hebben, terwijl de andere helft van de mensheid van de honger omkomt, en niet eens aan beschimmeld brood kan komen. Als we over universele balans, gelijkwaardigheid en eenheid spreken, moet iedere persoon ontvangen wat hij nodig heeft om te leven.

Als eerste moeten we de Natuur op het globale niveau onthullen en de Hoogste, universele kracht die de Natuur bestuurt. We moeten ontdekken op welke manier we er een onderdeel van zijn, er door bestuurd worden, en hoe wederkerig wij verbonden eraan zijn in onze verlangens en gedachten. Elke van ons is net een transistor in een gigantische elektrische stroomketen. We zitten er op aangesloten! Als elk van ons voelt dat we binnen de Natuur in zitten, binnen in de Schepper – zullen we in staat zijn om de juiste berekeningen te maken.

Met andere woorden, elke persoon moet eerst het verlangen voelen om te willen te leren hoe zich met de Schepper te verenigen, en daarmee met het hele universum, zodat hij juiste berekeningen kan maken. Eerst komt de samensmelting, daarna berekening en alleen daarna – handeling. Daarom moeten we eerst een voornamelijk luisteren en leren. We hebben al genoeg schade toegebracht door te handelen zonder juiste afwegingen te maken.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: De Perfecte Onderneming
Laitman.nl Artikel: De Mensheid Gaat Een Nieuw Stadium In
Laitman.nl Artikel: Het Enige Punt Van Vrijheid Is Jouw Reactie Op De Schepper

Engelstalig:
Intention Handbook, April 2005: “Inner Focus”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed