We Onthullen De Schepper Door Ons Egoïsme – De Farao – Te Ontsnappen

angryEen vraag die ik heb gekregen: Kan Kabbalah op een logische manier het verband uitleggen tussen een specifieke tegenslag en de verbinding tussen de mensen?

Mijn Antwoord: Als een gevolg van de Egyptische plagen, zijn de wijzen van de Farao tot de conclusie gekomen dat de plagen van de Schepper afkwamen, en zeiden tegen de Farao: “Het is de hand van God!” – En ook al ging de Farao koppig door met “Wie is de Schepper en waarom zou ik naar Hem luisteren?” gaf hij als resultaat van de tegenslagen toch in, en bevrijdde zijn slaven.

De Farao is het egoïsme dat door de Schepper gecreëerd is. De plagen zijn het lijden dat door ons egoïsme veroorzaakt worden, en het daarmee onthullen. Wegens de tegenslagen, beginnen we een hekel te krijgen aan ons egoïsme en beginnen we te beseffen dat de slagen van de Schepper afkomen en naar ons gezonden zijn zodat we Egypte en Farao’s bestuur over ons zullen willen ontsnappen. We komen tot de realisatie dat onze natuur niet ons eigen is, maar meer een kracht buiten onszelf dat ons bestuurt.

Door de tegenslagen te zien als iets dat door ons egoïsme veroorzaakt is en iets hogers na te streven door de “Mozes” in ons, wordt de Schepper geopenbaard, en we zien dat de tegenslagen van Hem afkomstig zijn. Anders zouden we Hem haten.

Een persoon moet door het proces van ontwikkelen van de haat voor zijn egoïsme heen gaan, waardoor hij er van losbreekt terwijl hij dichterbij komt bij de eigenschap van schenking. We zien dat nu de tijd gekomen is dat de mensheid door deze stadia van ontwikkeling heengaat.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: De Huidige Crisis Is De “Eerste Plaag Van Egypte”
Laitman.nl Artikel: Landen Beginnen Een Wereldwijde Handelsoorlog
Laitman.nl Artikel: Hoe Je Waarneming Te Vergroten

Engelstalig:
Kabbalah Today Article: “Musings on the Financial Crisis”
Interview with the Future: “Correcting Myself – Correcting the World”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed