We Moeten Niet Alleen De Wijsheid Zelf Verspreiden Maar Ook Het Beoogde Doel

EURASIA-CONGRESS2Ieder van ons is een kleine egoïst. Individueel zijn we niet tegenovergesteld aan de enkele Natuur. Door egoïstische verlangens te ontwikkelen, dwingt de Natuur ons om deze verlangens te vervullen.

Echter hebben we inmiddels onze maximale, individuele, egoïstische ontwikkeling bereikt. Dit is duidelijk door het voelen van de leegte van het leven, en de crises op alle vlakken waar we actief zijn, en in en om iedere persoon.

Naast het maximale (en lege) egoïsme, is het gebleken dat we met elkaar verbonden zijn als één egoïstisch mechanisme, en het is dit mechanisme dat tegenovergesteld is aan de hele Natuur. Twee tegengestelde systemen hebben zich gevormd: het systeem van Bestuur (de Schepper) en het systeem dat bestuurd wordt (een globaal verbonden menselijke samenleving). Daarom, zullen we onvermijdelijk deze tegenstelling moeten voelen, het niveau van tegenovergesteldheid aan de altruïstische Natuur door de egoïstische mensheid. Dit gebeurt dan in de vorm van problemen van ons allen en van de maatschappij (epidemieën, sociale crises en andere natuurrampen e.d.)

We treden nu pas de periode binnen waar het globale egoïsme “vanaf nul” onthuld wordt.

Zijn algemeenheid en zijn groei zal zich als het lijden manifesteren, waar het doel van is om ons allen tot het besef te brengen dat het globale egoïsme de reden is voor al onze pijn en lijden. Het lijden zal doorgaan tot we het verlangen bereiken om ons egoïsme te corrigeren, naar een niveau van globale schenking en liefde, waarbij het systeem van onze relaties gelijkwaardig wordt aan de Natuur ofwel de Schepper.

De wetenschap van Kabbalah legt uit hoe we deze verandering in elke persoon en in de maatschappij voor elkaar kunnen krijgen, en zonder deze kennis zullen we niet in staat zijn om onszelf te corrigeren. De enige vraag is de hoeveelheid lijden dat we door zullen moeten maken, voordat we de wetenschap van Kabbalah toe zullen passen voor onze correctie.

De profeten beschrijven dit mogelijke lijden als beelden van de “einde van de wereld”. De verspreiding van Kabbalah legt de oorzaak van dit lijden uit, en laat ons zien hoe de correctie van de maatschappij iedereen goed zal maken!

Daarom betekent Kabbalah in de wereld verspreiden, primair de kennis verspreiden over haar beoogde doel, in plaats van het verspreiden van de wijsheid zelf. In de mate dat we de behoefte beseffen, moeten we alleen dan de methode van correctie zelf verspreiden. Dit is de manier waarop we onze studie vormgeven.

(Uit de Les #2 van het Europeesch-Aziatische Kabbalah Congres, 23.10.2009)

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed