Wat Is De Ziel?

the20sourceEen vraag die ik heb gekregen: U zegt dan onze ziel de toestand in de wereld bepaalt, wat dus betekent dat wij grote wijsheid en ervaring bezitten. Aan de andere kant zegt u ook dat we net als dieren zijn en dat er niets van ons overblijft als ons lichaam sterft. Wat zegt dit over onze wijze ziel die zijn toekomstige incarnaties bepaalt?

Mijn Antwoord: De ziel is de eigenschap van schenking. Als je deze eigenschap in dit leven hebt verkregen door middel van het bestuderen van Kabbalah, dan heb je een ziel en voel je je eeuwige bestaan door middel van deze ziel. Maar als je het niet hebt verworven, moet je terugkeren naar deze wereld om het te doen.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: Waarom Heeft God De Dood Geschapen?

Engelstalig:
Laitman.com Post: Freedom from the Angel of Death
A Guide to the Hidden Wisdom of Kabbalah: 11. Body and Soul.”Recycle until You’re Ripe and Ready”
Article: “Soul as a System in the Model of the Universe”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed