Wat Is De Juiste Manier Om Te Werken Met Kabbalistische Teksten?

Why Does the Creator Give Us So Much Suffering In This World?Een vraag die ik heb ontvangen: Waarom schrijven de Kabbalisten hun boeken op zodanige wijze dat we er niets van begrijpen?

Mijn Antwoord: Het is niet nodig dat we deze boeken begrijpen met ons verstand. Ze illustreren geestelijke afbeeldingen die we op geen enkele manier begrijpen, net als een dier dat wordt overgelaten om een schilderij of een symfonie orkest te bewonderen en daarom belemmerd wordt om gras te eten.

Zo ervaren wij het ook en er wordt ook niet meer vereist dan dit. Als je jouw werkelijke staat begrijpt met respect tot het spirituele en er een verlangen ontstaat naar de invloed is van het licht, dan ontstaan er nieuwe gevoelens in jou en heb je de kans dat er een nieuw beeld ontstaat.

Op deze wijze kan men stijgen van het dierlijke naar het menselijke niveau. Als we lichamelijke wetenschappen zouden bestuderen waarvan we de betekenis kunnen begrijpen, dan zou je terecht verontwaardigd kunnen zijn over de onbegrijpelijkheid van de Kabbalistische teksten.

Echter de kennis van Kabbalah komt niet binnen via het verstand. Integendeel het ontwikkelt een nieuwe waarneming. Je zou tijdens de studie simpelweg moeten verlangen dat het tot resultaat heeft dat het een gevoel geeft van wat er beschreven wordt in plaats van begrip. Dit is de betekenis van de tekst: “Ik heb gezwoegd en gevonden“.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed