Waarom Voelen We Weerstand Om Naar Een Kabbalah Congres Te Gaan?

what is mutual guarantee in a virtual groupEen vraag die ik heb gekregen: Dit weekend zal er een Congres gehouden worden in Amerika, en een week later een Congres in Turkije. Deze Congressen worden ondersteund door Spiegel Congressen in de hele wereld. Iedereen heeft de mogelijkheid om er aan deel te nemen. Maar wat als de persoon geen verlangen heeft om te komen?

Mijn Antwoord: Als een persoon tot het besef komt dat hij geen verlangen heeft om naar het Congres te gaan, is het een geweldig beginpunt van het analyseren van zijn egoïstische natuur en zijn correctie. Het is allemaal afhankelijk van de conclusie die hij trekt: zal hij begrijpen dat deze weerstand tegen het Congres, hulp van Boven af is, een wijze om zijn ego te openbaren zodat hij er boven kan stijgen? Of zal hij slechts door blijven te stromen met de stroom des levens tot aan zijn dood?

Als ik begrijp dat de obstakels van de Schepper komen, die Goed is en Goed doet, en dat er niemand anders is dan Hij, begin ik samen met de obstakels te werken, om met behulp ervan vooruit te gaan.

Als ik mezelf tussen de obstakels plaats, ze met mezelf wil verenigen, zelfs als zij onderling conflicterend zijn, zal ik zeker naar het Congres gaan (bedekt met de littekens van de strijd).

Ongeacht hoe erg mijn ego binnen in mij strijdt, zal ik die fysieke handeling verrichten. Misschien zal ik het binnen in mezelf niet willen, maar ik zal alsnog gaan! Dan ben ik echt met goed innerlijk werk bezig.

Echter als ik met mijn egoïsme instem, en allerlei soorten excuses bedenk om niet naar het Congres te gaan, zal ik de kans missen die mij van Boven, door de Schepper gegeven werd.

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed