Waarom Hebben We Niets Van De Crisis Geleerd?

A Question Is the Sensation of an Empty DesireEen vraag die ik heb gekregen: De huidige wereld crisis heeft veel mensen getroffen. Echter toen de tegenslagen voorbij waren, luisterden de mensen niet naar de wetenschap van Kabbalah. In plaats hiervan, besloten ze dat de moeilijke tijden over waren en dat er een nieuwe goede periode van start is gegaan, waarbij alles op zijn plek zal vallen?

Mijn Antwoord: Dit is begrijpelijk. De crisis wordt steeds erger, maar aangezien niemand er de oplossing voor heeft, houden de mensen hun mond er gewoon over. En dit is hetzelfde in ieder land.

We krijgen veel tegenslagen voor oneerlijk handelen, maar we kunnen er nog steeds niet mee ophouden. Dit betekent dat de tegenslagen nog niet hard genoeg waren om ons de juiste manier om ons te gedragen te leren.

Waarom leren we niet van de fouten uit het verleden? Je zou denken dat het zo klaar is als een klontje. Als alleen al kleine tegenslagen ons de correctie zouden kunnen helpen te bereiken! Echter, ons egoïsme ontwikkelt en groeit voortdurend. En aangezien we meer egoïstisch zijn geworden, kunnen de voorbije tegenslagen ons niet dwingen om ons goed te gedragen.

Laat ik stellen dat ik tien euro gestolen had en ik gestraft werd. Als ik nu naar tien euro kijk, denk ik weer terug aan de straf, en houdt dit me tegen. Wat zou er echter gebeuren als ik opeens 100 euro voor me vind? Ik ben nog nooit gestraft voor € 100, dus die € 100 zijn niet verbonden aan een straf in mijn hoofd. Ik steel dus die € 100 en krijg mijn straf.

Maar hoe zit het met duizend euro? Het is hetzelfde! Dit is hoe we in elkaar zitten – net als dieren die alleen dingen kennen die ze gevoeld hebben. Dit is waarom er geschreven staat: “Een persoon kan een gebod (een handeling van schenking en liefde voor zijn naaste) niet naleven, totdat hij het eerst breekt (de tegenovergestelde handeling in zichzelf aantreft).” Eerst moet je struikelen en vallen, eerst moet je “stelen” en daarna moet je berouwen en goed maken wat je gedaan hebt. En dit is iets wat gebeurt nadat een persoon de tegenslagen heeft ontvangen. Zonder de slagen, is het voor de persoon onmogelijk om te veranderen.

De wetenschap van Kabbalah legt uit dat elk verlangen zich volgens vier stadia ontwikkelt, van de tijd dat het geboren wordt, tot zijn definitieve vorm. We bestaan uit een verlangen en uit een intentie. Daarom zijn er vier mogelijke combinaties van het verlangen end de intentie, omdat er een totaal van vier combinaties is bestaande uit twee variabelen: “je verlangt naar iets en je doelt er op”; “je verlangt niet naar iets en je doelt er ook niet op”; etc. (Zie “Innerlijke Reflectie” in Talmud Eser Sefirot.)

Een persoon moet de vier stadia van tegenslagen en verduidelijking doorlopen om het laatste stadium te bereiken, waar hij zijn egoïsme wenst te gebruiken omwille van schenking en liefde. Dit is waarom het onmogelijk is om van een kleine tegenslag te leren. Dit komt doordat er een wet werkt tussen het verlangen en het Licht.

Het Licht creëert een verlangen, en het verlangen handelt precies volgens het programma dat er door het Licht in gebouwd wordt. Als dit een verlangen om te genieten is, wil het alleen maar genot ontvangen. Om het schenking aan te leren, moet het Licht altijd het verlangen volgens vier stadia beïnvloeden.
Pas op het laatste stadium beseft het verlangen dat het ontvangt. Als resultaat hiervan, voelt het schaamte en beperkt het zich. Dit gebeurt met iedere spirituele handeling.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed