Train Je Egoïsme Om Je Te Dienen Net Als Een Circus Leeuw

trainOm de spirituele wereld in te gaan, moet men een ‘beperking’ (Tzimtzum) uitvoeren ten aanzien van zijn egoïstische verlangens. Malchut (de eigenschap van het ontvangen) moet volkomen opgenomen worden door Bina (de eigenschap van schenking) en onderworpen worden aan haar kracht.

Er zijn geen barrières of gordijnen die het toegestane van dat wat verboden is, scheiden. Er is geen dwang in de spiritualiteit. Er zijn geen muren of “Verboden Toegang” borden, of situaties waar je iets wilt en iemand of iets verbiedt het je.

We kunnen geen van onze verlangens verwoesten of onszelf een verbod opleggen om iets te willen. Wat we nodig hebben is een innerlijke correctie binnen in het verlangen zelf.

Het verlangen blijft, maar tegelijkertijd, krijgen we een nieuw gevoel dat het belangrijk is om het niet op een egoïstische manier te gebruiken. We komen tot het besef dat er een kans is om het verlangen op een hoger niveau te gebruiken, omwille van de schenking, om anderen te baten.

Ook al was het verlangen gecreëerd om de vervulling te willen, kan het gecorrigeerd worden zodat het geen overschot ontvangt, omdat het belang voelt van schenking. Heb je bijvoorbeeld een getrainde leeuw gezien bij het circus? Waarom staat de leeuw het gehoorzaam toe dat een persoon zijn arm of zelfs zijn hoofd in zijn bek steekt, in plaats van zijn trainer te verorberen? Wil de leeuw het niet afbijten!? Natuurlijk, wil hij dat! Echter voelt de leeuw dat deze persoon heel belangrijk is, omdat hij hem voert. Daarom onderdrukt de leeuw zijn natuurlijke verlangen.

Wij behouden op dezelfde manier ons verlangen om genot te ontvangen. Het begint alleen het belang van de eigenschap van schenking te voelen, en wil daarom dat schenking het regeert.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed