Stem Je Innerlijke Radio Af Op De Uitzending Van De Schepper

Audio Newspaper "Kabbalah Today"

Een vraag die ik heb gekregen: Wat moet ik doen als ik iedere inspanning heb geleverd om de spirituele wereld in te gaan, maar de Schepper niet wil dat dit gebeurt? Hoe moet ik Hem erom verzoeken als ik Hem niet kan zien of voelen?

Mijn Antwoord: Dit is het gevoel waar iedere nieuwkomer doorheen gaat. Je voelt je alsof je zoveel handelingen verricht, maar er geen respons op krijgt. De Schepper hoort je niet, alsof je tegen een muur aan het praten bent/ Hij neemt al je kracht en gooit je in wanhoop. Waarom doet Hij dit?

Dit komt doordat Hij wil dat je precies kunt onderscheiden “Wie Hij is”, in het bijzonder als je je in de toestand van de verhulling bevindt. Dit is de enige manier waarop je kunt ontdekken tegen wie je het hebt.

De Schepper is altijd bij je. Echter ben jij net een radio die niet goed afgestemd is. Je moet jezelf op de juiste golflengte afstemmen om Zijn uitzending te kunnen beluisteren. De knoppen van de radio zijn in jouw handen, ga er dus aan draaien! Je moet voortduren bijstellen.

Zit niet zomaar daar met je armen langs je zij, nutteloos te wachten dat er iets gebeurt en over Hem te klagen. Ga aan de knop van de radio draaien totdat je Zijn golflengte gevonden hebt en Hem begint te horen. Dit is de betekenis van de vers “We zullen doen en we zullen horen”. Je kunt dit voor elkaar krijgen! En je hebt nu al de middelen: de groep, de boeken en de leraar. Dus je hebt niets om over te klagen en niemand de schuld te geven, behalve jezelf voor het feit dat je te lui bent om het te doen.

(Uit de Dagelijkse Kabbalah Les of 11 september 2009 over Shamati #18).

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed