Spirituele Ontwikkeling Kan Voelen Als Een Turbulente Rit

g202Veel mensen vragen aan me: wat moet ik doen met mijn verlangens, en hoe moet de obstakels bestrijden?

De breuk of de corruptie betekent dat de verenigde schepping (de ziel, de Kli) in veel antagonistische onderdelen is gebroken. Hun correctie bestaat uit ze allen te verzamelen, ongeacht de kracht van hun afstoting. Met andere woorden, de kracht van eenheid (het Licht, schenking, liefde) moet sterker zijn dan de krachten van wederzijdse afstoting (egoïsme, haat). Deze krachten, sluiten elkaar echter niet uit, zoals er geschreven staat: “De held is niet degene die de vijand doodt, maar degene die een dienaar van hem maakt”.

Daarom moeten we niet op zoek gaan naar de kwade neiging in onze dagelijkse gang van het leven, maar alleen in onze weerstand om ons verlangen naar correctie, ofwel gelijkheid met de Schepper te verenigen. Zodra het ego van de persoon rijp genoeg is, dat de persoon met de correctie ervan kan beginnen, verschijnt er een punt in het hart binnen hem in. Dit is het begin van zijn streven naar eenheid. Hij wordt vervolgens gebracht naar de groep, waar de Schepper al hen samenbrengt die klaar zijn voor de correctie.

Als een persoon deelneemt aan de groep, om de individuele verlangens naar de Schepper te verenigen in één sterk verlangen naar eenheid, roept dit de kracht van correctie aan tijdens de studie. Dan schijnt de kracht op het gemeenschappelijk streven voor samensmelting tussen ons en de Schepper, die de kracht van schenking en liefde is. Dit ontsteekt het proces van “achtervolging”.

Een persoon voelt zich alsof hij een vurige hengst rijdt die hem wild aan het sleuren is, hem vooruit draagt en de persoon kan er zelf niets aan doen. Des te sterker je in de groep wordt, des te sneller jij dit kunt herstellen, en des te sneller en krachtiger hij het volgende niveau van de groep binnen gaat. Dit openbaart op zijn beurt, je ego aan je op een nog krachtigere manier, waardoor je opnieuw op de rug van de hengst vooruitvliegt. Dit is hoe je op een snelle manier het einde van correctie bereikt.
Op een dag zal de race over zijn, omdat de krachten van het ego niet onbegrensd zijn. Elke persoon heeft zijn eigen mate, de capaciteit van de ziel, en hij moet alles openbaren en corrigeren.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed