Perfectie Is De Vereniging Van Het Licht En Het Verlangen

laitman_2009-05-27_8216_wEen vraag die ik heb gekregen: U heeft gezegd dat als een persoon op een juiste manier de kenmerken en eigenschappen die in hem aanwezig zijn verenigt, perfectie bereikt. Wat houdt deze vereniging in?

Mijn Antwoord: Er zijn twee natuurlijke krachten in de mens: het verlangen om te ontvangen en het verlangen om te schenken, die overeenstemmen met de eigenschap van het geschapen wezen en de eigenschap van de Schepper. We moeten deze op een juiste manier verenigen en gelijk aan elkaar maken!

In het begin handelt ons verlangen om te ontvangen alleen omwille van zichzelf. Het gelijk maken met het verlangen om te schenken, betekent niet dat we het moeten veranderen, maar eerder dat we het toepassen ervan moeten veranderen. Het verlangen om te ontvangen blijft, maar zijn toepassing moet veranderd worden van “omwille van zichzelf” naar “omwille van anderen”.

Op deze manier wordt het verlangen om te ontvangen gelijk aan Scheppers verlangen om te geven, en een persoon bereikt de eigenschap en het niveau van de Schepper – het gevoel van het verlangen met een nieuwe toepassing van eeuwigheid en volmaaktheid.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: Hoe Zal Het Zijn Als We Naar Het Niveau Van De Natuur Stijgen?

Engelstalig:
Laitman.com Post: Love Is Providing Others With The Means To Fulfill Their Point In The Heart
Laitman.com Post: The Purpose Of The Universe
Shamati #4. “The Reason for the Heaviness in the Work” – Lessons
The Path of Kabbalah: Chapter 2.7.”Correcting Our Desires”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed